Saturday, 25 May 2013

Bila Budak Syiah Janjikan Syurga Pada Orang Sunni.


Politik pelik selalu datang dari orang pelik.Bila orang pelik memiliki ilmu agama tentu sekali benda pelik dan fatwa pelik akan datang dari orang ini. Apa tidak nya sedang yang tidak berpolitik pun apabila menganuti agama pelik akan terjerumus kepada kancah kepelikan.
Pada tahun 2010 bulan Oct di Hari Jumaat satu cabaran sumpah mubahala telah berlaku antara seorang Ulama Syiah dan Ulama Sunni.

Sumpah laknat itu berkenaan keyakinan bahwa sesiapa yang salah akan di tunjuk kan bukti nya oleh Allah.

Imam Syiah percaya dan yakin bahawa Umar, Uthman , Aisha dan Hafsa pasti ke api neraka.Dan Imam Sunni percaya bahawa mereka pasti ke syurga.  

Maka pada tahun 2010 tanggal 28 shawal (October 8) tepat pukul 4 akan berlaku sumpah laknat antara Imam masjid Malik Bin Anas di Kuwait ia itu Imam Muhamad al-kous Bin Abdul Rahman bersama  dengan Imam Syiah Sheikh al-Habib.

Tetapi itu di Kuwait.

Di Malaysia pula seorang budak Syiah menjamin orang yang turun melawan Uli Amri dengan melanggar arahan dan undang undang pasti akan ke syurga.Jemputan kepada orang ramai bahawa turun menyokong Adam Adli akan boleh masuk syurga.Cuma kita kurang pasti samaada Adam Adli juga sudah pasti ke syurga atau yang menwarkan ganjaran syurga itu sendiri sudah pasti ke syurga.

Selain itu budak syiah ini juga sudah ada list dan daftar nama mereka yang sudah pasti ke neraka. Tentu hebat budak ini.Dia boleh melakukan ini semua di bawah batang hidung Ulama PAS dan Ulama PAS masih berdiam diri.Dan kamu masih hairan kenapa Allah tidak pernah bantu PAS merampas kuasa daripada UMNO.

Nampak nya permainan syurga neraka ada lah perkara biasa sahaja bagi orang Syiah dan sebahagian ulama kita terutama nya dari PAS.Di Malaysia kekuatan Syiah belum lagi begitu menonjol.Lalu mereka "lay low" dahulu dengan sembunyi sebalik perjuangan parti PAS dan pembangkang.Jika boleh mereka mahu menghapus kan orang Sunni.Tetapi belum tiba masa nya lagi kerana jumlah mereka masih minoriti.

Pada penganut Syiah orang Sunni ini semua sesat, tetapi mereka ttidak berkata di depan rang Sunni.Di Malaysia jika mereka terpaksa solat bersama , mereka akan turut tetapis ebaik sahaja habis solat mereka akan solat kembali seolah olah solat yang tadi tidak sah dan lakonan solat bersama kita itu dapat pahala kepada mereka.

Cuba kita perhatikan tindakan Amerika membantu penentang kerajaan Syria yang di pimpin oleh Bashir Al Assad, nampak seolah olah Amerika berpihak kepada orang Sunni menentang kepimpinan Syiah.Tetapi tanggapan kita akan salah , kerana Amerika akan membantu sesiapa sahaja yang mahu berperang sesama sendiri. Amerika pernah membantu puak syiah melawan saddam Hussien juga.

Kepada kita, Islam terbahagai kepada mazhab atau pun kepada "sect" namun pada Amerika Islam itu sama sahaja , semua nya layak di hapus kan dari muka bumi.Keadaan nya sama juga di Malaysia, orang Islam tereprasan mereka terbahagi kepada penyokong PAS dan UMNO tetapi kepada musuh orang melayu sama sahaja sesuai untuk di tindas atau di penyekkan.

Kadang kadang terfikir juga kenapa orang PAS amat membenci orang UMNO , rupa rupa nya ahli Syiah PAS yang ada di dalam PAS membenci orang UMNO sebagai orang Sunni yang layak di mampos kan .Tetapi mereka pura pura suka kepada Sunni PAS sebagai kuda tunggangan sementara mereka belum ramai lagi.Umum pun tahu hanya PAS sahaja boleh menerima Syiah, LBGT, Liberalisma, Pluralisma dan segaa benda sesat seperti amalan agama majusi membakar lilin dan "vigil" night seperti amalan nasrani.Walau pun PAS mengaku lebih Islam dari UMNO tetapi itu di atas kertas sahaja, pada kenyataan nya PAS tidak marah atau tidak benci kepada ini  semua kerana mereka berkongsi kebencian terhadap UMNO.

Di Iran jika ada orang Sunni membuat bising semacam Khalid Ismath membuat bising di negara orang Sunni sudah pasti sudah mati di tali gantung.Tetapi di sini Khalid Ismath bebas membuat apa sahaja kerana di bela oleh pembangkang yang ada PAS di dalam nya dan kerajaan BN juga bukan kerajaan zalim.Orang Syiah macam Khalid Ismath ini membenci orang Sunni secara sulit dengan berselindung sebaik politik.Orang PAs kabur mata nya kerana kejahilan.

Di Pakistan agen CIA hanya perlu menguna kan talibarut yang di upah untuk menghancur kan keamanan negara Islam, upah orang sunni letup kan masjid syiah dan upah orang syiah letup kan masjid sunni maka kalam kabut lah satu negara. Mereka bercadang sedemikian di masa hadapan tetapi belum tiba masa nya.

Ulama Syiah sentiasa memaki hamun ulama sunni di Iran dan Iraq.Mereka memandang rendah terhadap orang sunni.Tetapi orang sunni di negara kita tidak sedar betapa bahaya nya gerakan syiah ini dan menganggap cuma perbezaan agama sedikit sahaja.

Kerajaan perlu berhati hati dengan gerakan mereka ini.Mereka ada lah "future threat" , satu ancaman di masa hadapan jika tidak di bendung sekarang.Jika tidak di ambil tindakan segera nanti umat Islam akan bertelagah sesama sendiri di bawah naungan syiah vs sunni, sedang kan sekarang pun umat islam sudah bertelagah di bawah naungan PAS vs UMNO.

Selain itu kerajaan harus mengambil tindakan keatas mereka yang permain main kan syurga neraka, jangan lah habuan dan ganjaran ekslusif dari Allah jadi seperti tambang murah AirAsia -Now everyone can go to heaven.

Pada satu waktu dahulu seorang Ulama sunni di ajak berdebat d masjid syiah bersama ulama syiah.Tajuk nya pasti sahaja berkenaan kebenaran syiah dan sunni.Apabila ulama itu sampai di masjid dia pun menanggal kan selipar nya lalu mengepit di celah lengan untuk di bawa bersama kedalam masjid, kemudian itu wakil syiah yang menjemput nya pun bertanya "kenapa tuan membawa selipar tuan ke dalam masjid?" lalu Ulama itu menjawap "saya dengar di zaman rasullulah dulu orang Syiah suka mencuri selipar" lalu ulama syiah itu berkata "di zaman rasullulah belum ada orang syiah bagaimana pula orang syiah mencuri selipar? dan terus ulama itu berkata "jika begitu perdebatan kita sudah tamat di sini, kamu sendiri sudah menjawap nya", dia pun beredar.

   


 


2 comments:

  1. Almarhum Sheikh Ahmad Deedat :)

    ReplyDelete
  2. setuju bro...
    api kebencian kepada umno ditiupkan begitu sekali sehingga menganggap umno ini kafir.. semoga saudara2 kita dlm PAS sedar tentang misi Syiah ini... it is believed that ianya telah meresap di kalangan pemimpin2 pas juga... namun modus operandi berpura2 (kononnya taqiyah) ini yang agak.sukar.untuk kita kesan

    ReplyDelete