Monday, 23 January 2017

Gambar Kombo Seminar Berkenaan Malaysia - Singapura High Speed Rail Anjuran SPAD Dan Kedutaan Perancis.Boleh dikatakan banyak juga negara mahu participate dan ambil bahagian didalam projek HSR yang bakal di laksana kan di negara kiuta.

Selain dari pemain industri yang telah di ketahui akan minat nya sepert negara China , Korea dan Jepun, Perancis juga mahu terlibat sama.


]

Sesungguh cita cita Perdana Menteri untuk memajukan industri pengangkutan di dalam Pelan transformasi pengangkutan , bukan sahaja bakal membawa kemjuan dan kesejahteraan rakyat , bah kan dapat menjalinkan hubungan teknoloji dengan lebih banyak negara.

Baru baru ini Kedutaan Perancis bersama sama dengan Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat Malaysia (SPAD) dan MyHSR telah menganjurkan Seminar mengenai Malaysia – Singapura High Speed Rail pada 19 January lalu.Acara ini telah dianjurkan dalam lawatan rasmi oleh Yang Terutama Mr. Alain Vidalies, Menteri bagi hal ehwal pengangkutan marin dan perikanan Perancis.

Satu perjanjian telah ditandatangani bagi bagi mengukuhkan kerjasama pengangkutan awam darat antara Malaysia dan Perancis dalam bidang dasar awam, peraturan, perancangan, latihan, ekonomi, teknologi dan operasi. Menteri Pengangkutan Malaysia YBhg Dato’ Sri Liow Tiong Lai dan Ketua Pegawai Eksekutif SPAD En. Mohd Azharuddin Mat Sah turut menyaksikan perjanjian tersebut.

Bersama sama ini lampiran gambar kombo berkenaan majlis yang berlansung itu.

No comments:

Post a Comment