Thursday, 2 March 2017

Perdana Menteri Tegur Servis KTM Berhad Dan Arah SPAD Pantau Segera




Memang benar lah Datuk Seri Najib Razak ada lah salah satu Perdana Menteri yang begitu bersungguh sungguh dengan iltizam Transformasi Pengangkutan nya.

Pelbagai bagai benda telah di lakukan untuk menjayakan hasrat mahu rakyat mendapat manfaat dari kemajuan pengangkutan awam.

Sejajar dengan mahu rakyat menggunakan perkhidmatan pengangkutan awam , seharus nya lah pengangkutan awam itu sendiri mesti “improve” dan dapat menampung rakyat yang menjadi pengguna nya.



Kemajuan MRT, HSR dan BRIT semua ada lah hasil usaha gigih Perdana Menteri dan pelancaran projek projek ini di lakukan segera supaya dapat mengikuti perkembangan jumlah penduduk dan harga tanah yang semakin meningkat.

Semalam rakyat boleh lihat bagaimana Datuk Seri Najib menegur Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) pada twitter nya dimana terdapat arahan dan juga kedapatan nya berkenaan servis KTMB.



Harus di ingat DS Najib ada lah salah seorang Perdana Menteri yang sering mengambil kesempatan menggunakan kan kederaan awam untuk melihat sendiri kedudukan dan permasalahan nya.

Sering terlihat DS Najib sambil menguji servis tren tren atau pun gerabak LRT beliau akan bertanya kepada penumpang dan pengguna berkenaan permasalahan mereka.
Jadi apabila DS Najib menegur KTMB tentu sekali ia ada sebab nya.



Pada twitter nya DS Najib memberitahu bahawa dia telah terima banyak maklum balas yaknikomplen dari pengguna yang tidak berpuas hati dengan mutu perkhidmatan KTMB.

DS Najib menegehur berkenaan TES dan juga pembelian tiket online nya yang sering ada problem.

Aduan juga di terima oleh Datuk Seri bahawa sistem itu sering bermasalah dan tidak mesra pengguna.

Tidak terhenti di situ, DS Najib juga mengarahkan pihak KTMB mencari penyelesian segara sambil mengarahkan Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD) memantau akan hal KTMB ini.

Dan pasti sekali SPAD akan bertindak memantau dan melaporkan kepada Ds Najib dengan kadar segera.

Selain dari hal perumahan di mana Perdana Menteri sendiri akan memastikan turun padang melihat masalah perumahan , pengangkutan awam juga menjadi salah satu perkara yang dekat di hati DS Najib Razak.

1 comment:

  1. about time..... ktm byar memahal...delay.....rosak slalu je jadi......taun lepas brape kali ketapi tak leh lalu secara lancar....masalah railway lar.....nasib lar rakyat cam aku ni boleh naik kapal terbang....hahahaha....sian ngan org yg nek ketapi....

    ReplyDelete