Monday, 15 May 2017

Wan Azizah Perdana Menteri “Boneka” DAP , Konon Pemanas Kerusi Untuk Suami.Amat memalukan negara memiliki barisan pemimpin carca marba dari Pakatan Harapan.

Tidak hairan apabila Parti pemerintah yang dipimpin  UMNO sudah memerintah semenjak merdeka lagi masih belum berjaya di tukar kan oleh Pakatan Pembangkang.

Ini jelas menunjuk kan negara kita memiliki kepimpinan kelas satu tetapi memiliki pembangkang kelas 3.

Jika mereka bijak sudah tentu mereka tahu PRU yang berulang kali tiap lima tahun akan di ubah taktik dan strategi nya.

Namun cara yang sama masih di guna pakai oleh pembangkang untuk pilihan raya berbeza tiap 5 tahun.

Pembangkang Terlalu bergantung kepada isu dan fitnah.

Bak kata pepatah , usaha yang sama akan membuahkan hasil yang sama juga.

Itu lah pembangkang Malaysia.

Pada temubual yang di lakukan oleh Al Jazeera terhadap bakal calon Perdana Menteri Malaysia dari pembangkang , amat jelas Wan Azizah telah memalukan diri nya dan juga rakyat Malaysia.

Terlalu jelas WA menunjuk kan beliau berpolitik untuk suami dan keluarga dan bukan untuk rakyat.

Apabila di tanya apakah beliau akan memberi laluan kepada suami nya , tanpa ragu ragu itu lah jawapan ‘Perdana Menteri” Wan Azizah.

Jawatan yang penuh tanggung jawap hanya lah bahan mainan , untuk di pegang sehingga suami nya mendapat pengampunan dari YDP  Agong.

Ia sama juga macam Kajang Move, mainan tukar kuasa suami isteri atas nama rakyat dan menjadikan rakyat macai mengundi mereka.

Namun , Itu jika di cepat kan usaha pengampunan suami nya, apa pula akan terjadi kepada negara, selama  berbulan bulan sebelum proses pengampunan itu ?

Ada kah beliau tahu untuk membuat apa apa keputusan  untuk negara dan menguruskan nya?

Atau , seperti di jangka kan DAP akan ambil kesempatan menggunakan WA untuk membaraikan apa sahaja yang mereka sudah lama “sasarkan”.

Antara nya menggurang kan kakitangan kerajaan yang di kira sebagai “economy hub” orang Melayu.

Orang melayu ada lah 90% kakitangan kerajaan dan DAP amat tidak senang dengan hal ini.

Kepada DAP , wang negara telah banyak di guna kan untuk membiyai gaji dan emolumen serta pencen kepada orang Melayu.

Maka DAP akan ambil peluang menggunakan PM Melayu “Boneka”  untuk tujuan menggurang kan kakitangan kerajaan. Maka WA lah calon sesuai untuk laksana kan amanat DAP ini.

Seperti kehendak badan kajian DAP Penang , mereka melihat wang banyak di salurkan kepada orang Melayu melalui penubuhan RELA, JPAM dan askar Wataniah , maka Perdana Menteri Boneka Melayu ini akan di gunakan untuk tujuan ini.

Ia umpama menggunakan Melayu untuk cadangan RUU ladang babi mega di Penang.

Maka benar lah slogan “Melayu screw Melayu” akan di amal kan oleh DAP.

Namun , ini semua terjadi ketika proses mahu memohon pengampunan dari YDP Agong berlaku, bagaimana jika DAP U-turn dan tidak mahu menguruskan proses ini?

Ada kah WA akan terus kekal menjadi Perdana Menteri umpama Nizar Jamaluddin menjadi MB di Perak?

Selain itu, akan kah Tun Mahathir berdiam diri kerana pada kenyataan nya di Australia, beliau menyarankan nama calon PM dari Pakatan tidak di umum kan kerana akan menimbul kan perpecahan dalam Pakatan Harapan.

Kini jelas DAP telah melanggari kehendak Tun Mahathir, maka apa kah yang Tun Mahathir mampu laku kan sekarang?

Sebenar nya DAP tidak pernah mempercayai Tun Mahathir, DAP percaya Tun Mahathir ada muslihat tersendiri atas sebab tidak mahu nama PM dari Pakatan Harapan di umumkan.

Kebarangkalian diri nya sendiri mahu jadi Perdana Menteri sementara ada benar nya.

Tun Mahathir telah menggunakan Zaid Ibrahim , penogok whiskey sebagai badut nya untuk memberi “hint” bahawa beliau layak menjadi Perdana Menteri semula.

Maka nyata sekali tindakan DAP menama kan Wan Azizah melalui Anthony Loke awal awal lagi sebagai kunci kepada tindakan Mahathir yang mereka jangka kan.

Apa akan jadi kepada negara ini jika urusan nya di serah kan kepada pembangkang yang penuh dengan agenda sendiri.

Pendirian yang sama dari pembangkang ada lah kebencian mereka terhadap Najib dan UMNO sahaja, selain dari itu mereka tiada persamaan dalam agenda.

Negara akan huru hara jika pembangkang menang, rakyat akan lihat apa yang mereka tidak pernah lihat akan terjadi.

DAP sudah tunggu lama untuk kelansungan agenda NWO mereka dengan niat membenci Islam.

Jika peluang sudah di tangan , apa kah DAP akan serah bulat bulat kepada individu beracuan UMNO seperti Anwar dan Mahathir?

Fikir lah banyak kali sebelum serah masa depan negara kepada mereka yang hanya sayang suami isteri dan anak anak dan bukan ada sedikit pun agenda negara dan rakyat.

Jika mereka ada agenda rakyat mereka sudah amal kan di negeri mereka perintah terlebih dahulu dan dengan kebaikan mereka memerintah di negerli mereka kuasai , mereka sudah menjadi contoh untuk perintah negara dan tidak perlu lagi dengan gimik “1MDB” , negara muflis dan sebagai nya.

Rakyat jangan sekali kali percaya dengan DAP dan Tun Mahathir, agenda mereka untuk kepentingan mereka sahaja.

Banyak yang hendak DAP laksana kan tetapi masih di peringkat sembunyi , kerana takut Melayu tidak akan menggundi mereka jika di dedahkan.

Akhir sekali undi lah parti atau Barisan Nasional yang sekian lama ada rekod cemerlang berbakti kepada rakyat dan negara.

Jangan ambil risiko undi mereka yang belum kita ketahui agenda tersirat mereka.

Selamatkan negara dari pembangkang kita yang gagal dan merbahaya ini.

No comments:

Post a Comment