Friday, 16 June 2017

Tiap Kali Pakatan Harapan Tersepit ,Pasti Isu 1MDB/ DOJ Muncul Sebagai Talian Hayat
Hampir boleh di teka siapa dalang di belakang isu terbaru DOJ.

Tiada lain dan tidak bukan watak sama yang pernah menghantar wakil nya untuk bertemu network mereka di Amerika.

Kita semua tahu apabila pembangkang tersepit, zikir sebutan paling elok untuk menyembuh jiwa rosak mereka ada lah isu 1MDB.

Walaupun sudah hampir 3 tahun berzikir benda yang sama namun mereka tetap guna juga isu sama kerana kehabisan modal dan bankrupt idea.

Terkini Tun Mahathir tersepitndengan isu ahli EXCO Armada nya mahu kan jawapan dan penjelasan kepada isu popular perolehan kekayaan anak anak nya.

Bukan seorang bahkan sudah 3 EXCO Armada nya menyuarakan mahu penjelasan.

Sebaik tahu diri nya tersepit , maka Mukhirz Mahathir menyarankan EXCO itu di ambil tindakan, Itu lah agak nya rupa bentuk kejantan Mukhirz Mahathir.

Ketika beliau mempersoalkan isu 1MDB berulang kali walau pun sudah di jelaskan , beliau tetap mengulangi soalan yang sama hanya untuk membangkit kan masalah bahawa Datuk Seri Najib ada melakukan penyelewengan.

Tapi apabila diri sendiri dan ayah nya juga di soal secara demokratik , terus sahaja beliau menyaran kan ahli PPBM itu di kena kan tindakan disiplin.

Maka jelas pihak Tun dan Mukhriz tersepit dengan isu kekayaan anak beranak nya yang datang dari ahli nya sendiri.

Selain menyarankan di kena kan tindakan disiplin Mukhirz juga sempat menuduhn mereka mereka yang persoal kan kekayaan beliau ada lah tali barut UMNO.

Sebelum ini , ayah nya Tun Mahathir mendapat malu apabila di sisih dari menjadi calon Perdana Menteri oleh hampir seluruh komponen Pakatan Harapan , ini amat memalukan.

Kemudian demi menutup malu nya, Tun Mahathir mencalonkan diri nya sendiri pula.

Ini jelas satu cabaran kepada Anwar dan komponen PH. dan ini juga ada lah masalah besar PH.

Selain itu DAP juga tersepit dengan isu Evangelist nya serta kisah mahu jadikan Pulau Pinang negeri Kristian.

DAP juga tiada jawapan kepada isu tanah yang melibatkan KM Pulau Pinang Lim Guan Eng.

Maka apabila di campur di tolak, sah lah Pakatan Harapan tersepit , hatta muncul lah isu DOJ dan 1MDB.

Kisah lapuk, kisah kuno dan kisah orang bankrap isu, itu lah tahap pembangkang.

Pihak Tun Mahathir masih tidak berdaya menjawap secara fakta hasil kekayaan anak nya yang membeli syarikat besar.

Dari mana datang wang nya dan jika ia pinjaman bersandar kan colleteral apa? saham apa? tanah mana? sebelum bank meluluskan pinjaman itu.

Maka terlalu jelas beliau mengambil jalan tidak menjawap, bahkan perdebatan untuk isu ini juga telah di usaha kan untuk di batalkan.

Sebelum ini Rafizi Ramli cuba membangkit kan isu wang guaman Datuk Shafee namun tidak laku dan tidak menjadi bahan panas seperti yang di kehendaki nya.

Persoalan bukan lagi berkenaan isu yang di bawa oleh Rafizi , tetapi lebih kepada reputasi Rafizi sendiri yang suka memfitnah dan sentiasa tewas di mahkamah dalam banyak kes fitnah di mahkamah.

Maka konklusi nya , apabila PH berada dalam keadaan tersepit, talian hayat mereka ada lah isu 1MDB. Mereka akan kitar , pusing dan spin.

Apa pun asalkan nampak macam ada isu.

Kemudian nanti baru lah kita dapat tahu ada badut dari Malaysia di hantar secara sulit untuk membeli jiwa di Amerika.

Itu lah tanda tanda PH menuju kehancuran,

Masing masing bermasalah, baik DAP , Guan Eng , Mahathir dan Rafizi, dan talian hayat mereka sebelum PH berpecah ada lah isu 1MDB.

Berikut kenyataan Kerajaan berkenaan dakwaan DOJ.

Media statement by 1Malaysia Development Berhad  
Issued on 16 June 2017  
For immediate publication 
US Department of Justice Lawsuits 
1MDB notes the contents of a civil lawsuit filed by the United States Department of Justice ("DOJ") against certain assets. 
1MDB highlights that it is not a party to the civil lawsuit nor has it been contacted by the DOJ in relation to this matter. 
1MDB notes that the civil lawsuit does not contain any appendices with documentary proof or witness statements to support the allegations made by the DOJ. 
As previously stated, 1MDB will fully cooperate with any foreign lawful authority, subject to international protocols governing such matters and the advice of the relevant domestic lawful authorities.
Berikut pula adalah Kenyataan Media yang dikeluarkan oleh Setiausaha Akhbar kepada Perdana Menteri:No comments:

Post a Comment