Thursday, 6 July 2017

Rafizi Panik Dan Ketakutan Kalau EDRA Untung , Maka Perlu DiSabotaj
Sepatut nya sebagai warga negara yang baik .Rafizi Ramli akan suka jika sesebuah projek akan berjaya membawa nama dan kemajuan kepada negara Malaysia.


Selain membawa nama negara , EDRA juga akan mampu melahirkan ribuan peluang kerja dan perniagaan.


Tapi itu jika dia seorang warga negara yang baik. Jika tidak,maka dapat lah kita saksikan betapa Rafizi membuat kerja Pre-empt untuk menakutkan dan menghalau pelabur dari membantu EDRA mendapat keuntungan.


Rafizi Ramli sama juga dengan Tun Mahathir, jika sesuatu kerja Najib Razak itu gagal atas sebab tersendiri atau silap Najib Razak , kita boleh lah mengkritik Najib, namun jika kegagalan itu hasil kerja sabotaj kita tentu tidak dapat menerima nya.


Umum tahu atau pun yang peka membaca akan tahu 1MDB di sabotaj dari awal kerana pihak Tun Mahathir mahu ia di jadi kan ikon serangan kepada Najib Razak.


Maka demi mahu mempastikan 1MDB dapat di jadikan bendera untuk dibawa ke hulu dan ke hilir untuk di jajakan bahawa  Najib Razak sudah gagal , maka ia di pasti kan gagal.


Tun Mahathir dan kuncu nya membuat kerja belakang tabir untuk menakutkan pelabur dan bank bank investment agar tidak memberi kemudahan kepada 1MDB.


Selain itu memastikan Initial Public Offer (IPO) nya gagal.


Maka kegaglan 1MDB ada lah atas kerja membunuh jenama nya oleh Tun Mahathir dan kuncu nya, dalam erti kata lain kegagalan d bantu oleh pihak musuh.


Maka dengan ini hidup lah nyawa politik Tun Mahathir untuk mencapai kehendak menumbang kan Najib Razak.


Begitu juga dengan Rafizi , jika EDRA itu satu kegagalan tunggu lah ia gagal untuk di jadi kan isu, bukan nya menggangu EDRA supaya gagal.


Kenapa Rafizi takut sangat dengan pembangunan EDRA? Jawapan mudah ada lah pembangunan dan kemajuan projek EDRA ada lah mimpi ngeri untuk nya.


EDRA di jangka selepas beberapa tahun akan memungut hasil dan mengaup keuntungan , dan ini akan membaiki imej Najib Razak.


Imej baik kepada Najib Razak ada lah malapetaka untuk Rafizi.


Rafizi sudah merancang mahu masuk banyak kampung nak kondem 1MDB dan EDRA , tiba tiba ia umum keuntungan , tidak kah malu Rafizi? Itu sebab nya ia perlu di sabotaj.
Respon Rahman Dahlan boleh di baca di sini :-Kita boleh lihat PROTON selama di tangan Tun Mahathir sentiasa mengalami kerugian namun orang tidak sebut Mahathir penyebab nya kerana tiada orang sebusuk Tun Mahathir.


Najib Razak yang di hina pula yang datang membantu Proton akhir nya. PROTON tidak di sabotaj namun gagal setelah 30 tahun. Apa yang di jual nya?


Kerajaan yang di kata tidak ada wang dan ,muflis pula yang datang membawa RM 1.5 billion untuk membayar vendor PROTON.


Kini tentu kita dapat lihat betapa agresif dan panik nya Rafizi apabila membaca laporan buku prospect EDRA apabila mendapat ramalan bahawa EDRA hanya akan membuat kerja mengutip untung sahaja selepas 5 tahun.


Itu yang membuat Rafizi tidak dapat tidur berdengkor, hatta menjalankan kerja sabotaj jenama EDRA dengan menakutkan pelabur.


Terbukti kini Pakatan Harapan tiada apa yang baik untuk di persembahkan kepada rakyat, mereka terpaksa memburuk kan kerajaan yang bekerja keras.


Maka jelas lah kerja Rafizi untuk sabotaj EDRA hanya sebahagian dari rencana memburuk kan Najib.

Rakyat yang baik akan suka kepada kebaikan, tetapi dengan rakyat seperti Rafizi yang di tekan oleh pendana luar nya, ia menjadi bertambah tertekan kerana orang yang di sasar bukan semakin jatuh tetapi semakin kukuh sedang wang pendana sudah  banyak di gunakan.

#YP

No comments:

Post a Comment