Tuesday, 15 August 2017

DAP Itu Parti Perosak Dan Tiada Faedah Untuk Masyarakat Kata Wee Ka Siong

Apa jasa DAP kepada masyarakat yang menyokong dan mengundi nya?

Di negeri yang DAP jadi pemerintah pun mereka berlagak dan masih berperanan seperti pembangkang.

Sepatut nya apabila sudah memerintah negeri , DAP seharus nya menjadi kerajaan yang baik untuk seluruh rakyat negeri itu.

Tetapi tidak, selain kawasan komponen nya tidak mendapat apa apa faedah sehingga ada wakil rakyat satu kawasan terpaksa menangis dan merayu untuk mendapat peruntukan , DAP juga tidak berfaedah kepada kawasan kawasan lain juga.

Bagi Timbalan Presiden MCA , Datuk  Wee Ka Siong , DAP di anggap nya sebagai Parti perosak yang tidak ada tindakan apa apa sebagai pemerintah di kawasan sendiri pun.

Maksud Wee , selain tidak berguna DAP amat terkenal sebagai parti yang suka mencari isu dan mencari kesalahan kerajaan Pusat dalam apa juga hal.

Misal nya, wakil rakyat DAP dari Kulai , Teo Nie Cheng , kerap sangat membuat komen konon nya amat kurang terdapat sekolah Cina di Serdang ketika beliau mewakili kawasan itu , selain komplen Teo sempat menyanyi berkenaan kekurangan itu , tetapi selain komplen apa yang telah Teo lakukan?

Sebalik nya sebaik sahaja Datuk Wee sendiri yang ketika menjadi Timbalan Menteri Pelajaran mendapat peruntukan membina sekolah Cina di situ , tetapi Teo sudah lari ke Kulai.

Ini lah contoh nya hasils kerja MCA sebagai komponen dalam Barisan Nasional.

Paling menjadi contoh ada lah tabiat DAP , m,ereka suka membuat bising kepada MCA tetapi apa kah yang DAP lakukan untuk sekolah Cina walau pun setiausaha agung nya seorang Ketua Menteri Pulai Pinang?

Kini DAP cuba meletak kan impian kepada masyarakat Cina bahawa mereka akan menang di kawasan Tanjung Piai dan Ayer Hitam , tetapi Datuk Wee menganggap ini semua sebagai "mimpi di siang hari" sahaja.

Tanpa jasa dan kerja kepada masyarakat, apa kah yang membuat DAP begitu yakin menang di kawasan itu?

Dalam menempelak cita cita DAP untuk menang di kawasan itu, Datuk Wee sempat juga berpesan agar masyarakat Cina tetap berhati hati dan berwaspada supaya tidak begitu yakin sangat kerana kemampuan DAP mempengaruhi masyarakat dengan menggunakan media sosial untuk memfitnah dan meracuni fikiran penggundi.

Wee juga berharap Pemuda MCA memainkan peranan memantau dan menjelaskan kepada masyarakat Cina berkenaan persepsi yang betul terhadap parti MCA.

Untuk maklumat , baru baru ini kerajaan telah memperuntukan sejumlah RM40 juta kepada pembangunan kampung baru Cina.Ini menunjuk kan betapa berhasil nya MCA dalam memperolehi peruntukan kepada masyarakat Cina.

Dari RM 40 juta itu , ia ada lah untuk melaksana kan sejumlah 573 projek kecil yang di peruntukan keseluruh negara yang akan di pantau oleh MCA.

Ini lah yang di maksudkan oleh Datuk Wee MCA sebagai parti yang menjalan kan tugas dan berjaya membawa kemajuan kepada kampung kampung baru Cina,

Selain peruntukan di atas , sejumlah RM7.85 juta juga telah di peruntukan untuk 844 rumah usang di bawah skim seluruh negara.

Atas sebab ini dan juga lain lain sebab , ia amat jelas bahawa MCA lah yang sebenar nya jaguh masyarakat Cina .

DAP hanya memberi "lips service" tanpa ada apa apa tindakan untuk membuktikan mereka bekerja untuk masyarakat Cina.

Kata kata konon nya akan ada Tsunami Melayu seperti di andaikan oleh ahli DAP Johor Liew Chin Tong ada lah "syok sendiri" sahaja ujar Wee.

Wee juga memberi pesan bahwa tugas Pemuda MCA dan ahli MCA ada lah mendedahkan kan sikap tidak konsistent DAP sambil memperbaiki keyakinan masyarakat Cina terhadap kerajaan sedia ada.

Benar juga jika di fikir kan , DAP hanya ambil kesempatan kepada isu dan juga kisah sensasi , di akhir nya MCA yang membawa kebaikan dan hasil kerja yang nyata.

PRU14 ada lah peluang terbaik masyarakat Cina menilai sebenar benar nya parti mana yang sebenar nya berfaedah kepada mereka, dan ketika ini pun sudah jelas MCA, masyarakat Cina tidak perlu berfikir lagi jika kenyataan sudah ada di depan mata.

#MCA

No comments:

Post a Comment