Friday, 24 November 2017

Di Kala Bencana , Yang Memfitnah Hilang , Yang Di Fitnah Datang MembantuApakah yang membuat negara Malaysia begitu berjaya dan telah mencapai banyak kejayaan?

Ia itu tidak lain dan tidak bukan ada lah Lima teras yang ada pada kerajaan Barisan Nasional.

Lima teras itu ada lah nilai nilai seperti Hormati sesama sendiri , Kerjasama antara satu sama lain , keharmonian , kesatuan dan sikap konsensus sesama sendiri.

Itu lah yang mambawa kejayaan pada pentadbiran Barisan Nasional sehingga membawa pelbagai kejayaan dan pencapaian.

Kenyataan ini nyata sekali membuktikan dengan ada nya lima perkara di dalam pentadbiran Barisan Nasional maka negara telah di urus dengan baik sekali.

Datuk Seri Liow Tiong Lai sebagai Presiden MCA menyatakan pendirian ini lah yang menyebabkan Barisan Nasional masih di percayai oleh rakyat untuk memerintah negara sehingga hari ini.

Selain itu Barisan Nasional amat peka kepada janji janji nya yang telah di ikrar untuk di laksana kan.

Itu lah satu sikap yang sangat terpuji yang boleh di harap kan oleh rakyat negara ini.

Itu juga lah sebab nya sudah 13 kali pilihanraya di adakan Barisan Nasional dan dulu nya Perikatan tetap di pilih oleh rakyat.

Pembangkang hanya pandai bercakap dan membangkitkan isu sahaja , namun apabila tiba waktu untuk bekerja atau membantu rakyat waima di peringkat negeri mereka akan gagal dan tidak dapat melaksana kan.

"Semua wakil rakyat serta ahli parlimen Barisan Nasional bekerja keras untuk memastikan kehidupan lebih baik untuk rakyat" Kata  Datuk Liow Tiong Lai.

Dalam memberi kenyataan di atas pun Datuk Liow Tiong Lai sedang memberi bantuan kepada mangsa banjir di Kampung sungai Bongkok , Gurun Kedah.

Di majlis yang sama juga Tiong Lai sempat menyampai kan bantuan kepada 80 keluarga dan mangsa serta satu kerusi roda kepada Teh Mahmud yang berusia 87 tahun.

Turut di agihkan ada lah keperluan persekolahan seperti bag bag dan baju.

Pada majlis ini dan sebelum nya juga dapat di lihat parti komponen seperti MCA telah membantu di mana boleh dan di ,mana mampu pada kawasan yang mereka tidak bertanding atau menang seperti di Pulau Pinang dan juga kawasan melayu.

Ini jelas menunjuk kan komponen dalam Barisan Nasional tetap berbakti tidak kira kawasan dan kaum.

Lain pula cerita dengan pembangkang , kata Liow , mereka tiada kerja lain selain memfitnah dan mereka cerita yang tidak benar  berkenaan kerajaan.


"Mereka telah menggunakan kaedah emosi untuk memikat hati rakyat" ujar Liow.

"Ini yang membuat ramai rakyat berpihak kepada mereka sambil termasuk perangkap mereka apabila menyangka pembangkang boleh membantu lalu kemudian mendapati pembangkang tidak mampu bertahun kemudian" Kata Datuk Liow.

Bila di fikirkan, pelik juga apa kah yang mendorong rakyat berfikiran sedemikian apabila bukti demi bukti yang mereka lihat pihak yang mereka sokong tidak pun mampu membantu mereka.

Rakyat juga perlu adil dan berfikiran terbuka dan melihat siapa sebenar nya yang boleh di harap di kala susah.

Sememang nya itu tanggung jawap dan tanggung jawap itu di anggap sebagai amanah dan Barisan Nasional tidak pernah mengabaikan nya.

Barisan Nasional tidak datang menagih undi di kala pilihanraya lalu kemudian mengabaikan pengundi nya seperti pembangkang.

Ubah lah minda dan cara berfikir, mendengar kisah fitnah lalu mengundi pembangkang tetapi akhir nya yang di undi  banyak alasan dan tidak boleh membantu,
No comments:

Post a Comment