Friday, 17 November 2017

Kepimpinan MCA Tetap Di Sisi Ahli Nya Ketika Di Landa MusibahKetika  penyokong Dap mengambil peluagng menghina ahli MCA yang di timpa kemalangan kerana kebakaran , kepimpinan tertinggi MCA tetap turun beramai rami bekongsi sedih bersama ahli bawahan nya.

Ini lah yang di maksud kan solidariti antara pemimpin dan orang bawahan nya.

Penghinaan ahli DAP serta pro DAP boleh di lihat di sini :Ini lah dia amalan "gutter politic" yang sudah tidak dapat membeza kan politik dengan bukan politik.

Kemalangan yang boleh menimpa sesiapa sahaja tidak kira mana mana ahli politik tidak harus di jadi kan permainan.

Ketika banjir melanda Pulau Pinang , kepimpinan MCA yang di ketuai oleh Presiden Nya Datuk Seri Liow Tiong Lai tidak lansung ambil kira siapa mangsa yang terkena bencana , terus sebagai manusia yang bertanggung jawap menghulur kan bantuan kepada mangsa.Malah di percayai mangsa yang di landa bencana ada lah di percayai penyokong DAP.

Namun sebalik nya pula terjadi apabila mangsa bencana kebakaran yang menimpa ahli MCA  Lim Swee Bok mereka memilih untuk mencera nya.

Namun , kepimpinan MCA tidak pernah meminggirkan ahli nya walau apa jawatan dan pangkat pun tetap turun menemui mangsa untuk menyampai kan ucapan takziah dan berkongsi sedih.

Selain Datuk Liow Tiong Lai, timbalan nya Datuk Wee ka Siong serta Datuk Paduka Chiew Mei Fun juga turut turun menyampai kan ucapan takziah.

Perasaan sedih di kongsi bersama umpama keluarga .

Datuk Seri Liow berkata MCA sebagai parti yang sentiasa peka kepada masalah rakyat amat faham masalah yang sedang di hadapi oleh En Lim Swee Bok dan akan memberi segala bantuan yang di perlukan.Begitu lah MCA mempamerkan keprihatinan nya  bukan sahaja kepada ahli nya sendiri tidak kira apa pangkat dan kedudukan , bah kan bukan ahli serta rakyat juga MCA sentiasa berada bersama di saat susah dan senang.

Mangsa banjir di Pulau Pinang telah melihat bagaimana Team dari MCA datang membantu mereka walaupun MCA tiada kepentingan undi dan kerusi di Pulau Pinang.
No comments:

Post a Comment