Monday, 27 November 2017

Perhimpunan Agung UMNO2017 Ada Lah Ibu Segala Perhimpunan Kerana Survival Orang MelayuBeberapa hari yang lalu , Ketua Penerangan UMNO Tan Sri Annuar Musa di sebuah majlis mesyuarat jentera penerangan UMNO telah menyatakan bahawa ahli ahli UMNO serta jentera penerangan nya mesti membentuk mentaliti menang bagi menghadapi Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14).

Apa yang menarik pada kenyataan yang telah di buat oleh TSAM ada lah bermaksud setiap ahli serta jentera mesti "yakin" serta bertekad bahawa UMNO mesti dan pasti menang.

Kemenangan UMNO sebenar nya bukan untuk UMNO sahaja , tetapi bersama nya ada lah "survival" serta masa depan orang Melayu.

Hanya UMNO sahaja yang masih menjadi parti serta hak mutlak orang melayu , di mana parti lain yang ada orang melayu sekadar berkongsi dengan bangsa lain.

Selain itu bangsa lain juga memiliki parti yang berpaksi kaum mereka yang tidak mereka kongsi kan bersaama orang Melayu seperti DAP.

Jika ada melayu di dalam nya pun, mereka bertaraf ahli kelas bawah atau pun bertaraf pariah yang tidak boleh membawa sebarang usul kebaikan untuk melayu atau Islam.

Malah ketika Melayu di gelar "Puki***" pun mereka duduk menikus.

Tugas khusus mereka hanya untuk menggangu apa apa sahaja milik melayu atau Islam.

Maka dengan ujud nya barua melayu dalam DAP , maka DAP akan kelihatan bersih kerana yang menggangu urusan melayu dan Islam ada lah melayu Islam DAP dan bukan nya orang bukan Islam yang menguasai parti DAP itu.

Itu lah bijaksana DAP atau pun boleh di kata kan muslihat DAP.

Selain itu TSAM juga menyentuh betapa semua jentera penerangan dan ahli UMNO meningkat kan semangat serta tahap kesiapsiagaan serta menanam mentaliti boleh menang.

Amat benar saranan TSAM kerana di bawah kepimpinan Datuk Seri Najib telah banyak ada pembangunan serta kerja baik dan keberhasilan dari dasar dasar nya yang nyata di laksana kan.

Ahli UMNO jangan jadi bodoh terhegeh hegeh melayan serangan persepsi pembangkang dengan bertanya sesama sendiri apa yang hendak di jawap pada serangan pihak pembangkang.

Banyak serangan UMNO yang tidak mampu di jawap oleh DAP serta Tun Mahathir dan Azmin menjadi rugi kerana kecuaian berhenti menyerang kerana sibuk mahu menjawap.

Lihat lah bagaimana Tun Mahathir misal nya masih berdolak dalik untuk menjawap dari mana datang kekayaan anak anak nya ketika mula  berniaga.

Malah baru baru ini di majlis bersama orang muda pun Tun di selamatkan oleh pihak tertentu ketika mula melihat soalan "cepu mas" yang pasti datang bertalu talu tidak akan mampu di jawap oleh nya secara jujur.

Di satu majlis sebelum ini di "Nothing2hide" kerusi berterbangan apabila Tun Mahathir cuba elak soalan yang di ajukan.

Maka ini waktu terbaik menyerang dan bukan terhegeh hegeh mahu menjawap.

Biar lah pihak tertentu secara rasmi menjawap seperti Jasa , kementerian atau badan yang sememang nya boleh menjawap.

Saksikan juga bagaimana terlalu banyak isu yang akan membuat kan Azmin kalam kabut serta DAP lintang pukang menjawap.

Serangan UMNO mudah di patah kan sebaik sahaja pembangkang ungkit isu isu baru untuk alihan.

PAU2017 ada lah "mother of all PAU" kerana ia sangar hampir kepada PRU14,

Ia juga "mother of all PAU" survival orang Melayu ada bersama nya.

Bayang kan lah jika negara ini di dominasi oleh DAP kiasu bersama Melayu yang amat takut dengan DAP.

Melayu yang takut kepada kehendak Pesta arak DAP dan juga melayu yang bakal menjadi Pak angguk kepada keperluan DAP.

Bayangkan juga jika emtiti serta badan milik orang Melayu di mana Melayu berpaut kepada nya jatuh ketangan DAP dan Melayu barua nya.


Apa akan jadi kepada PNB, MARA, LUTH , EPF serta LTAT jika jatuh kepada DAP yang akan melantik barua melayu nya.

Tentu barua melayu akan jalan kan kerja sabotaj kepada ekonomi orang Melayu untuk DAP.

DAP tidak senang melihat entiti berpaksi Melayu yang memiliki dana beratus billion ini dengan mudah boleh membeli syarikat milik kroni DAP serta syarikat bukan  melayu dan meletak kan anak melayu menjadi orang atasan nya.


Bayangkan juga bagaimana nasib angkatan tentera serta Polis yang majoriti nya orang melayu di bawah menteri Melayu yang takut kepada  DAP.

Maka benar sekali saranan Tan Sri Annuar Musa sebagai Ketua Penerangan UMNO yakni ahli serta jentera penerangan UMNO harus mula ambil serius serta bersemangat dalam pertahan kan UMNO kerana bukan sahaja survival UMNO itu yang penting , tetapi rumah tempat orang Melayu serta bangsa lain berpaut mesti di pertahan kan dari tumbang dan negara di jajah oleh parti beragenda pihak asing.

Fikirkan lah.

No comments:

Post a Comment