Tuesday, 19 December 2017

Datuk Liow Tiong Lai Kerja Keras Di Bentong , Tan Sri Lim Ah Lek Yakin Penggundi Tahu MenilaiKebanyakan penggundi sebenar nya jika tidak di hujani dengan fitnah , mereka akan pasti dapat menilai sama ada calon mereka berkerja untuk mereka atau pun tidak.

Demikian kata veteren MCA Tan Sri Lim Ah Lek, juga bekas MP Bentong.

Ini di tambah lagi dengan kedudukan parti MCA yang "scandal free" dan tiada krisis kepimpinan seperti parti DAP.

Untuk pengetahuan ramai , ketika PRU 13 lalu, di Bentong lah fitnah pembangkang berkenaan peristiwa "Blackout" di kata kan berlaku.

Walaupun ia sekadar fitnah , namun amat di percayai oleh ramai orang.

Sehingga kini mereka yang menyebarkan fitnah itu terasa malu malu alang kerana mereka di tipu oleh pihak yang mereka undi.


Berbalik kepada topik di atas , Tan Sri Lim Ah Lek juga berpesan bahawa penggundi Bentong harus memilih sama ada mereka mahu sebuah parti yang memberi khidmat bakti atau pun sebuah parti yang hanya pandai mengkritik seperti DAP.

Pilihan di tangan mereka , kerana ini amalan demokrasi, rakyat berhak menggundi mana mana pihak waima keputusan itu akan merugikan mereka jika tersilap pilih.

Baru baru ini , satu Pesta Durian telah di adakan oleh pihak MCA dan nyata sekali ia satu anjuran yang sukses untuk penduduk Bentong.

Ia memberi peluang ekonomi kepada penduduk Bentong.Maka atas sebab itu , Bentong di bawah Datuk Liow akan mengadakan ia sebagai acara tahunan untuk memberi manfaat kepada penduduk Bentong dan Raub.

Bentong juga sudah dapat menikmati peningkatan ekonomi dengan ada nya Bentong Bypass.Dalam kenyataan nya Tan Sri Lim Ah Lek sempat menyatakan bahawa Datuk Liow nyata sekali telah memberi perkhidmatan yang terbaik kepada penduduk Bentong , malah kawasan yang ramai penggundi Melayu pun amat kerap di lawati oleh Tiong Lai dan mengadakan banyak aktiviti kemasyarakatan bersama penduduk melayu.

Paling penting ada lah sebagai calon, Liow tidak datang ketika PRU sahaja , malah amat kerap turun padang walaupun sibuk dengan tugasan menteri nya.

Lim Ah Lek juga menyatakan penduduk Bentong miliki sifat setia kepada mereka yang membantu, dan pasti sekali akan memilih Tiong Lai atas sebab itu.

Veteren MCA ini juga menyeru rakyat Bentong melihat apa terjadi kepada kawasan serta tempat yang di wakili oleh Pakatan Harapan, setelah menang pun mereka masih bersikap sebagai pembangkang dan masih mencari kesalahan pihak lain dan bukan nya hendak membantu.

Ah Lek menyuruh rakyat memerhati kan apa terjadi di Selangor dan Penang.

Sebalik nya wakil MCA tetap turun memberi khidmat walaupun mereka kalah di kawasan yang mereka bertanding.

"Saya berkeyakinan Bentong kekal di tangan Barisan Nasional" kata TS Lim Ah Lek , malah akan menang dengan majoriti yang lebih banyak lagi.

Masyarakat Cina harus mengundi MCA dan tidak lagi boleh bersikap mengundi DAP tetapi memohon pelbagai peruntukan melalui MCA.

MCA sebuah parti berprinsip , MCA pernah menolak jaawatan kerajaan ketika kalah banyak kerusi kerana merasa tidak layak dan tidak mahu di alatkan oleh pihak yang mengundi parti lain.No comments:

Post a Comment