Sunday, 17 December 2017

Negara Jadi Huru Hara Jika Lim Kit Siang Ada Kuasa - Tiong Lai


Tiada apa yang di perjuangkan untuk rakyat selain agenda peribadi , itu sahaja yang ada pada Lim Kit Siang.  Demikian pendapat Presiden MCA Datuk Seri Liow Tiong Lai.

Dari pengamatan sekian lama , dan pengalaman dalam politik negara , pendapat Datuk Seri Liow bukan datang dari sifat benci atau pun pendapat prejudis , tetapi sebalik nya berbelakang kan peristiwa serta tindak tanduk Lim Kit Siang itu sendiri.

Dalam perkataan mudah , Lim Kit Siang tidak ada prinsip malah bertukar prinsip apabila perlu , sama seperti Tun Mahathir juga.

Apa yang di kata kan oleh Datuk Liow , bahawa negara akan jadi huru hara dan kalam kabut jika orang seperti LKS dapat menduduki kuasa sama ada sebagai Perdana Menteri atau pun De Facto ada lah dia akan utama kan agenda peribadi nya.

"Lim Kit Siang tiada nilai murni dan tidak berprinsip" tegas Liow.


Apa tidak nya, kita boleh lihat bahawa LKS lah yang mahu memenjarakan Tun Mahathir dengan kempen forum dan ceramah nya di sekitar tahun 90 han di mana dia mahu Tun Mahathir di dakwa kerana laporan palsu kepada Parlimen dan Jemaah Menteri berkenaan kerugian besr wang rakyat sejumlah RM30 billion.

Malah LKS turut mengandaikan jumlah yang di laporkan RM5 billion ada lah di percayai jumlah palsu kerana terdapat ciri ciri mencurigakan dan anadian bahawa bukan semua RM30 billion itu rugi tetapi ada ciri ciri penyelewegan.LKS turut menulis buku  berkenaan skandal kerugian yang di alami negara.

DLTL juga memberitahu LKS lah yang menyeru orang Cina menyokong PAS dan sebaik sahaja ada "fallout" dengan PAS, LKS menyeru agar PAS di pulau kan oleh masyarakat Cina.

Itu salah satu bukti betapa LKS tiada pegangan. DAP dan LKS popular di kalangan masyarakat Cina namun tidak ada sifat jujur dan berprinsip.

Satu waktu dahulu LKS dan parti nya amat memusuhi Tun Mahathir, berpuluh tahun menyuruh masyarakat Cina membenci UMNO kerana Tun Mahathir , namun kini Tun Mahathir menjadi "alat": nya untuk memancing orang Melayu.

Jenis apa kah individu seperti LKS ini?

Pada andaian negara akan jadi huru hara dan berpecah belah , DLTL mengandaikan rakyat akan bergaduh sama sendiri dan negara menjadi kacau bilau jika LKS dapat meratah kuasa.

Sehingga kini tiada yang baik yang terdapat di negeri yang di kuasai DAP di Pulau Pinang dan Selangor yang akur kepada DAP.

Selain menganjurkan acara tidak bermoral seperti Pesta Arak, dua negeri ini juga amat pantas merampas tanah dan meroboh kan rumah serta gerai rakyat yang mengundi mereka.

Perisai yang di guna kan ada lah isu isu yang di umpan seperti 1MDB , DOJ negara muflis hanya untuk mengabui mata rakyat dan mengalihkan perhatian mereka dari rasuah Ketua Menteri dan skandal Sg Yu Menteri Besar Selangor.

Kini masa sudah tiba untuk rakyat menilai kembali dan melihat siapa pembela sebenar dan siapa pembina rumah murah rakyat.

Datuk Liow menyatakan hal LKS di majlis di Paloh yang turut di hadiri Timbalan MCA Datuk We Ka Siong.#mca

No comments:

Post a Comment