Tuesday, 12 December 2017

Polisi Dan Dasar UMNO Lebih Penting Untuk Di Jelaskan Daripada Melayan Isu - TS Annuar MusaApakah kelemahan pihak kerajaan dan mereka yang menyokong kerajaan?

Tidak lain dan tidak bukan ada lah membuang banyak masa melayan isu yang di lontarkan oleh pihak pembangkang.

Ia , sememang nya isu seharus di layan kerana pembangkang Malaysia hebat dengan melontar isu dan memanipulasikan isu jika ia tidak di layan , namun ada juga batasan serta sempadan untuk melayan nya.

Pembangkang Malaysia walaupun sudah memerintah tiga negeri dalam Malaysia ,tetapi mereka amat lemah dalam mentadbir serta amat teruk dalam melayani kehendak rakyat , maka pembangkang di pusat terpaksa bermati matian mencipta isu demi untuk menutup kepincangan kerajaan negeri pimpinan mereka.


Maka atas sebab itu hari demi hari mereka di pihak pusat ada sahaja melontar isu untuk mengalihkan perhatian rakyat dari kelemahan pentadbiran di negeri Pakatan.

Di pihak pro Kerajaan pula , kerajinan melayan isu yang di lontar kan pula menjadi seolah olah satu kemestian walau pun isu itu hanya isu ulangan atau pun isu yang sudah di jawap.

Akbiat lemah dalam menyerang , maka serangan sedikit oleh pro pembangkang membuatkan Pro kerajaan seolah olah merasa mereka mesti melayan isu yang di lontarkan.

Baru baru ini , Ketua Penerangan UMNO dalam satu sesi temu bual oleh sebuah akhar telah menyatakan bahawa Pro kerajaan jangan teralih tumpuan kerana melayan isu.

Kami amat menyetujui kenyataan TS Annuar Musa.

Pembangkang terlalu bamyak isu dan skandal , maka elok sangat lah isu yang mereka bangkitkan tidak di layan sepenuh nya , sebalik nya Pro Kerajaan harus menyebarkan kerja dan usaha hasil kejayaan pentadbiran kerajaan Datuk Seri Najib Razak.

Paling penting ada lah menjelas kan polisi parti UMNO kepada rakyat. Selain itu Pro kerajaan juga harus menjelaskan apa yang kerajaan di bawah pimpinan UMNO telah lakukan kepada rakyat.

Pada sesi temubual itu juga , TS Annuar mahu ahli parti UMNO menumpukan sepenuh nya momentum pilihan raya ke 14.

Antara sikap yang harus di tanam pada ahli ada lah sikap dan mentaliti di fokus kepada kemenangan.

Untuk pemberitahuan , Presiden UMNO pada hujahan nya pada persidangan Agung UMNO2017 turut memberitahu bahawa perang pilihanraya ke14 kali ini ada lah di dunia siber.

Kuasai nya dan kemenangan boleh di kecapi.

Ini sejajar dengan harapan TS Annuar juga di mana TSAM berpendapat rakyat harus di beritahu berkenaan polisi dan kerja kerajaan serta parti agar mereka tidak membuat keputusan  berasas kan maklumat salah atau maklumat tidak betul.

(Decision base on misleading information)

Maka di harap kan jentera penerangan parti yang berjumlah hampir 100,000 orang dapat menguasai makluat benar dengan di bantu oleh jentera UMNO di media sosial.

Selain itu ceramah ceramah seperti yang di lakukan sendiri oleh TSAM dalam sesi nya berdailog bertemu rakyat kian mendapat perhatian dan penambahan audien.

Ramai juga terkejut dengan skill penyampaian TSAM dan ini boleh di buktikan dengan penambahan audien pada tiap sesi ceramah nya,

PeriIngatan kepada semua ahli UMNO dan mereka yang pro kerajaan , jangan habis masa melayan isu palsu serta isu alihan, lebihkan memberi penjelasan dan juga menyerang kepincangan pihak pembangkang yang begitu banyak , baik di negeri Selangor mahu pun di Pulau Pinang.

Baik yang di lakukan oleh Azmin Ali , mahu pun yang di lakukan oleh Lim Guan Eng.

Serang dan persoal kan lah sebanyak boleh, mereka juga gugup dan terkehel untuk menepis nya.

Jika boleh menjadi pemangsa kenapa pula pilih jadi mangsa?

Cuba lihat salah satu video di mana wakil pembangkang di sekolah dan di cabar oleh TSAM seperti di bawah ini :-


#YP


No comments:

Post a Comment