Wednesday, 3 January 2018

Himpunan Khas Parti Berpaksi Kaum Cina , MCA-Gerakan Sabtu Ini Tingkatkan Imej Barisan NasionalPRU14 yang akan di umum bila bila masa oleh Perdana Menteri dalam masa terdekat ini , nampak nya telah membuat parti komponen dalam Barisan Nasional memikirkan jalan terbaik untuk mempamirkan kesatuan dan keharmonian sesama mereka.

Parti MCA dan Parti Gerakan yang boleh di kata kan sebagai parti berpaksi kaum Cina telah mula menerokai jalinan kerjasama demi kebaikan kedua parti di mata masyarakat kaum Cina.

Berbekal kan Perhimpunan Agung UMNO yang baru lalu di mana parti berpaksi kaum Melayu Bumiputera terlihat sebagai kukuh dan jitu , maka kedua parti komponen dalam BN ia itu MCA-Gerakan merasai kerjasama sesama mereka boleh membuah kan kemenangan.
Boleh di kata kan bahawa kedua parti ini mensasar kan kategori penggundi yang sama , dan se elok nya kerjasama antara kedua nya di meterai.

Pada hari Sabtu ini kedua parti induk berpaksi Cina semenanjung akan mengadakan pertemuan untuk mengerat kan kerjasama dan memikirkan bagaimana mereka dapat memberi yang terbaik pada PRU14.

Hal pertemuan ini turut di nyatakan oleh Presiden UMNO Datuk Seri Najib pada pertemuan antara kepimpinan tertinggi parti parti dalanm BN sebentar tadi.
Today, I wish to announce several interesting updates that are happening within BN. This Saturday, MCA and Gerakan will hold a meeting, the first time being together in a strong and united bond," - Datuk Seri Najib.

Ketika PRN negeri Sarawak berlansung DAP telah tewas teruk dan merosot jumlah kerusi nya.

Pada PRN sarawak 2011 DAP perolehi 15 kerusi dan pada PRN 2016 DAP hanya mendapat 7 kerusi sahaja.

Ini kata Datuk Liang Teck Meng yang juga penganjur bersama datuk Ong Ka Chuan dari MCA bahawa DAP telah lemah dan di tolak oleh penggundi Cina dan juga parti BN telah membuat kerja secara senyap.
Untuk himpunan kedua parti MCA dan Gerakan , di anggar ribuan ahli dari kedua parti akan hadhir di Wisma MCA, Jalan Ampang pada hari Sabtu ini.

Himpunan ini juga boleh memberi gambaran yang baik kepada masyarakat Cina bahawa kedua parti BN iniu dalam keadaan keharmonian dan bersatu.


Maalah plus factor pada kedua parti ini ada lah mereka mementing kan result oriented dari KPI kerja , tidak seperti parti DAP yang mengamal kan budaya kasar dan kempen  ":hate oriented" .

DAP juga mempunyai rekod pentadbiran yang amat buruk , seperti rasuah, roboh rumah , roboh gerai dan juga terpalit skandal "dana terowong" ratusan juta,,hatta mereka terpaksa mengalih kan tumpuan penggundi Cina kepada isu isu pusat.

Apa pun kita lihat sahaja apa yang bakal terlahir dari gandingan kedua parti berpaksi orang Cina pada hari Sabtu ini.

Semoga dasar "Stronger Together" antara 2 parti ini bakal menggugatkan DAP.
No comments:

Post a Comment