Thursday, 11 January 2018

Mahathir Calon PM Hanya 'Damage Control" DAP Akibat Salah Tindak Dan Kes RasuahPerkembangan terkini berkenaan politik pembangkang seolah olah tiada hala tuju nya.

Tindakan di buat terlihatkan berdasarkan kedudukan semasa dan bukan atas sebab kepentingan rakyat.

Di waktu Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak mengejakan Umrah dan melawat Makam Nabi Muhamad serta masuk ke dalam Kaabah, Tun Mahathir pula lain cerita nya.Kemulian yang di beri kepada Najib Razak amat bermakna kerana mana mungkin orang yang sering menggunakan nama Kerajaan Arab Saudi serta nama keturunan Raja Arab Saudi berkenaan derma RM2.6  billion diterima penuh penghormatan oleh pihak Saudi.

Bermakna sambil Perdana Menteri mengerjakan Umrah , telah gugur dakwaan serta fitnah terhadap nya.

Di saat yang sama di negara sendiri , Tun Mahathir pula terpaksa membuat tindakan desperado mengadap Anwar Ibrahim untuk memohon restu , kerana Anwar masih belum memberi kata putus secara rasmi dan di depan empat mata dia telah menerima Tun Mahathir menjadi calon Perdana Menteri sementara.

Mahathir terpaksa mengadap orang yang dia dakwa telah melancapkan mangsa liwat nya. Itu lah 'Lowest of the low".Sebelum hal ini di percayai Tun Mahathir telah berunding secara rahsia dengan beberapa pemimpin tertentu dalam komponen Pakatan Harapan untuk menerima nya.

Tidak di ketahui sama ada dengan janji kedudukan atau sudah pun menerima habuan.

Apa pun yang amat jelas Tun Mahathir tidak perlu menemui Anwar kerana kerap kali jika Anwar mahu cakap apa apa dia pasti sudah mengeluarkan wahyu melalui wakil nya.

Antara wahyu yang di beri oleh Anwar melalui penjara ada lah respon PKR Selangor terhadap pencalonan Mahathir sebagai Perdana Menteri Sementara.

PKR Selangor telah sebulat suara menolak pencalonan Mahathir sebagai PM Sementara.

Selangor PKR Rejects Dr M As Pakatan's PM Elect

KUALA LUMPUR, Jan 8 — Selangor PKR rejected today Pakatan Harapan’s (PH) nomination of Tun Dr Mahathir Mohamad as its prime minister candidate.
Selangor PKR communications head Hizwan Ahmad said that with his party’s track record in governing Selangor, whose mentri besar is PKR deputy president Datuk Seri Azmin Ali, it was strange that the coalition did not select its PM-elect from PKR.

Read more at http://www.themalaymailonline.com/malaysia/article/selangor-pkr-rejects-dr-m-as-pakatans-pm-elect#1cuUpoi94h2DFHDi.99


Bukan kah ini mesej dan wahyu dari penjara?

Tambah lagi konon nya kesalahan Mahathir tidak dapat bertemu Anwar cuba di salah kan oleh pihak Mahathir terhadap Menteri Dalam Negeri , namun Datuk Zahid Hamidi sudah pun menafikan dia ada peranan menghalang pertemuan itu.

Sebenar nya , Tun Mahathir amat perlu kepada imej dia calon Perdana Menteri sementara dari PH ada lah atas sebab beberapa perkara peribadi nya dengan pelbagai pihak yang rakyat tidak ketahui.

Semua nya atas sebab urusan peribadi.

Imej akan jadi PM sementara boleh mengerunkan pegawai tinggi kerajaan serta individu yang akan membantu kerajaan membuat serta mengujudkan pelbagai kes terhadap Tun Mahathir selepas PRU13 jika Najib mendapat mandat baru.

Tun Mahathir tahu berkenaan siasatan Polis terhadap wang wang yang hilang , serta persiapan terhadap RCI Memali , dan juga urusan perniagaan anak anak nya yang di ragui punca modal nya.

Selain itu imej akan menjadi Perdana Menteri juga dapat menakutkan para kroni serta proksi yang mula mahu menjauh kan diri dan meminggir dari nya.

Selain itu strategi sulit antara Tun Mahathir dengan DAP ada lah untuk "hoodwink" penggundi Melayu bahawa PH di terajui oleh Tun Mahathir dan bukan DAP.

DAP telah tersilap besar baru baru baru ini dengan tersilap langkah berkenaan Pesta Arak yang cuba di adakan.

Atas peristiwa Pesta Arak dan kekerasan pendirian DAP mengakibatkan orang Melayu Islam telah dalam ketakutan dan keraguan terhadap kemampuan pemimpin Islam dalam PH tidak berupaya menghalang isu kecil hanya kerana menjadi "hamba" DAP.

Maka mencalonkan Tun Mahathir ada lah sebagai strategi yang baik umpama pepatah Inggeris "You Scratch my back, i ll scratch Your back' . Kau garu belakang aku , aku garu belakang kau.

Undi melayu di dahulu kan, cantas kemudian akan di laksanakan.

Tun Mahathir juga di biar kan bising dan membuat kenyataan demi kenyataan supaya orang Melayu terleka dan teralih dari kes rasuah pemimpin DAP dan juga penyelewengan wang rakyat sebanyak RM300 juta dan RM15 billion yang akan di sabitkan sama dalam isu terowong.

Maka kini terpamerlah kepada umat Melayu bahawa Mahathir lah bakal calon PM dan rakyat terlupa berkenaan penyelewengan DAP dan kes wang BNM FOREX Tun Mahathir.

DAP perlu laksana kan "damage control" terhadap imej nya yang hancur , tetapi mereka terlupa jenama yang mewakili nya juga miliki bagasi yang besar.

Rumusan nya , Tun Mahathir di beri peranan "bites the bullet" demi DAP sambil Mahathir juga mendapat manfaat dari pencalonan itu.

Sambil itu ramai tidak akan menyangka bahawa 2 beranak telah berjaya "stage" sebuah stunt demi politik keluarga.

Sedang si anak mengiringi Tun Mahathir , si ayah mencari jalan untuk tidak temui. Ia win win situation.

Sambil Kerajaan mendapat nama buruk menghalang ,  Anwar mendapat 'political mileage" bahawa dia di perlukan oleh Tun Mahathir dan seluruh dunia mendapat tahu , peliwat yang melancapkan mangsa nya memandang rendah kunjungan pendakwa nya.

Jawapan Anwar kepada Tun Mahathir ada  pada pendirian PKR Selangor. Semudah itu,


#YP

No comments:

Post a Comment