Saturday, 13 January 2018

Syarikat Fesyen Baju Pula Yang Bina Terowong, Siapa Guan Eng Nak Tipu? - Kata Datuk Wee Ka Siong.Di bawah ini kami lampirkan kenyataan media dari Datuk Wee Ka Siong , Timbalan Presiden MCA berkenaan pembohongn DAP dan Lim Guang Eng berkenaan isu skandal penyelewengan wang rakyat dalam pembinaan terowong Pulau Pinang.

Sebelum menulis artikel ini, kami ada menulis berkenaan sebab sebab DAP setuju Tun Mahathir menjadi Perdana Menteri sementara .

Antara sebab nya DAP dan Pakatan Harapan mahu mengalih kan tumpuan rakyat terhadap rasuah banglo dan penyelwengan  wang rakyat terhadap projek Terowong Penang.

Maka dengan ini , selain menamakan Tun Mahathir sebagai PMS , maka mereka mengharap kan Tun Mahathir membawa keyakinan terhadap kepimpinan PH dan paling utama mereka mahu Tun Mahathir berperanan menggangu dan menyerang kepimpinan BN dan Datuk Seri Najib.

Ini supaya rakyat di leka kan dengan isu UMNO dan BN lalu rakyat  terlepas pandang bahawa Tun Mahathir juga pembela perasuah dan salah laku DAP.

Sambil itu Tun Mahathir boleh menyelamat kan diri dari di tumpu dengan banyak kes baru yang terdedah , antara nya penjualan tanah di Johor kepada Singapura dengan harga murah sambil perjanjian air juga merugikan negara.

Tun Mahathir yang konon nya serba tahu dan bermaklumat berkenaan banyak isu berkaitan UMNO dan Najib , tiba tiba terbodoh sekejap dan seolah olah tiada tahu apa apa berkenaan wang rakyat Pulau Pinang telah lesap RM302 juta dan bakal lesap RM16 billion di masa akan datang.


Paling tidak masuk akal ada lah dalam pembohongan DAP dan Guan Eng ada lah syarikat fesyen pakaian pula yang tersenarai menjadi kontrektor membuat 'Penang Tunnel'.

Siapa Guan Eng Mahu tipu?

Pada kenyataan DAP di tahun 2013 mereka menama kan dua syarikat dari negara China yang tidak berpengalaman sebagai syarikat pembinaan yang berpengalaman dan memiliki modal paid-up capital RM4.6 billion.

Kini setelah di siasat nama syarikat buat fesyen baju pula yang tercatit sebagai pembina terowong.

Pelik tidak dengan bohong DAP ini?Sila baca kenyataan lengkap Dari Datuk Wee di bawah ini:-

Press Statement by Datuk Seri Ir Dr Wee Ka Siong, MCA Deputy President cum Minister in the Prime Minister’s Department Malaysia

13 January 2018

Why is a fashion company building the Penang Tunnel?

In early 2013, amidst allegations that the Special Purpose Vehicle company awarded the mega RM6.3 billion Penang Tunnel was heavily under-capitalized and lacked experience, the DAP Penang State Government issued a statement to reassure the public that two giant and experienced China construction companies will be shareholders of the SPV and is backed by RM4.6 billion in paid-up capital.

But today, our checks show that the two China construction companies are nowhere to be seen as shareholders of the SPV.

In their place is a small local fashion company called by VOIR Holdings while 39% of the shares of the SPV are held under nominees.

Did the DAP Penang Government lie to the public and did a "bait and switch"?

Does this very material change in ownership and experience means that the project award made under the Request for Proposal exercise (not open tender) is now null and void?

The DAP Penang Government must answer as the Penang people have a right to know why their mega-billions undersea tunnel will now be built with the participation of a small local fashion company instead of two experienced and well-funded construction companies as originally promised

#mca

No comments:

Post a Comment