Monday, 19 February 2018

Kit Siang Nak Tanding Di Bentong? Di Persilakan Kata Tiong Lai, "Saya Tak Lari'


Political Nomad atau pun gelendangan politik semacam Lim Kit Siang dari DAP sememang nya tiada sejarah menetap di mana mana konstitusi lebih lama dari satu penggal.

Mungkin atas dasar berpolitik umpama parasit , ia itu menumpang naik atas sebab kesalahan pihak lawan dan bukan atas jasa bakti kepada masyarakat yang memilih nya.

Lihat lah sejarah Kit Siang melompat dari satu tempat ke satu tempat pada setiap pilihanraya.

Mereka yang memilih atau mengundi nya selalu nya di umpan dengan isu nasional dan isu yang tiada kaitan dengan masyarakat setempat itu sebab mereka terpedaya memilih nya.

Pernah ada seorang ahli politik kaum Cina menyatakan , bahawa masyarakat Cina mengundi DAP tetapi memohon macam macam bantuan  dari MCA.

Pihak lain yang mereka pilih, pihak lain yang mereka mengadu masalah.

Terkini , Presiden MCA , Datuk Seri Liow Tiong lai berkata ada terdengar ura ura bahawa "supremo" DAP ia itu Lim Kit Siang akan meletak kan diri nya sebagai calon di Bentong pula.

"Lim Kit Siang gemar melompat lompat lari dari kawasan , dulu di Penang, kemudian ke Gelang Patah , semua tempat dia tidak kekal kerana tidak memberi khidmat kepada kawasan yang di menangi nya" ujar Tiong Lai.

"Kita tidak kisah lah kemana pun dia hendak betanding , kerana selain tidak menjalankan tanggung jawap kepada mereka yang mengundi nya, dia juga tidak tetap pendirian politik nya" tamnbah Liow.

Datuk Liow yakin dengan kerja kerja masyarakat dan khidmat bakti yang telah beliau beri kepada masyarakat Bentong semenjak tahun 1999 , maka pengundi Bentong sudah kenal kerja kerja beliau sekian lama .

Track record kerja yang cemerlang membuat Liow yakin akan bertahan di Bentong.

Selain hal kerja bakti , Liow yakin masyarakat telah melihat dan keliru kerana Lim Kit Siang tidak miliki prinsip dalam politik kerana sekian lama selama 22 tahun mengajar masyarakat Cina membenci Tun Mahathir , namun kemudian nya memeluk Tun Mahathir sebagai sekutu nya.

Ini semua lakonan sahaja kata Presiden MCA demi kedua mereka mahu mencuci imej buruk masa lampau kedua mereka.


Untuk pengetahuan umum Lim Kit Siang pada zaman belum ada Media sosial amat ghairah mengelilingi negara dan berceramah berkenaan skandal Tun Mahathir seleweng duit negara melalui isu BMF dan juga FOREX.

Bukan sahaja mahu Tun Mahathir di bicarakan malah mahu di penjarakan terus.

UMNO yang mempertahan kan Tun Mahathir atas hal skandal ini mendapat nama buruk dan di gelar parti yang penuh korupsi dan penyelewengan, hanya sebab membela dan mempertahan kan Tun Mahathir.

Namun apa yang di lakukan Tun Mahathir terhadap UMNO kemudian nya telah menjadi pengetahuan umum.

Selain tidak kenang budi dan puas menggunakan kuasa yang di beri oleh UMNO, Tun Mahathir kini memperlekeh kan parti yang anak beranak dan kroni nya mendapat banyak manfaat.Di pihak Mahathir pula hari demi hari selama 22 tahun , tidak henti henti mencerca Lim Kit Siang dan DAP selain mengelar LKS sebagai rasis dan kominis.

Lim Kit Siang pula enggan memberi ulasan kepada buku nnya dan juga kepada RCI atas perbicaraan skandal kehilangan wang negara dan juga laporan palsu mengenai kerugian nya.

Maka patut lah kedua orang tua politik ini boleh memeluk satu sama lain dan melanggar atas prinsip masing masing.

Maka bak kata Liow Tiong Lai "tidak kisah lah di mana dia mahu bertanding , MCA sudah sedia".

Dan yang penting untuk pengetahuan , Tiong Lai tidak akan lari dari kawasan seperti Lim Kit Siang yang lari dari Gelang Patah dan Tun Mahathir lari dari Kubang Pasu.

#MCA9 comments:

 1. شركة امست للتنظيف افضل شركة لتنظيف المنازل والشقق والفللوالبيوت والمجالس والكنب والمفروشات والخزانات بالقطيف والمنطقة الشرقية لديها عمالة مدربة وخصومات هائلة طما توفر خدمات مكافحة الحشرات ورش المبيدات بالقطيف باسعار رخيصة ومناسبة وخصومات هائلة

  شركة امست للتنظيف
  امست للنظافة القطيف
  شركة امست لمكافحة الحشرات
  شركة امست لرش المبيدات

  ReplyDelete
 2. افضل شركة تنظيف بالقطيف تقدم خدمات نظافة متكاملة علي اعلي مستوي بدقة وجودة ومواصفات قياسية واسعار تنافسية فتعد الشركة الاولي بالقطيف لتقديم خدماتالتنظيف بجودة وسعر مثالييينفهي خير مثال لراغبي الحصول علي نظافة شاملة مع التعقيم وباسعار مناسبة

  شركة تنظيف بالقطيف
  شركة تنظيف منازل بالقطيف

  ______________________________________________________________________________________________________________________


  شركة كشف تسربات المياه بالقطيف
  شركة تنظيف مجالس بالقطيف
  شركة تنظيف خزانات بالقطيف
  شركة شفط بيارات بالقطيف

  ReplyDelete
 3. هل تعانون من الحشرات وكثرتها واضرارها البالغة نقدم لكم افضل شركة لابادة جميع انواع الحشرات بالضمان وهي شركة المثالية لمكافحة الحشرات حيث تقدم اليوم افضل العروض والخدمات بارخص الاسعار بخصم 50% لفترة محدودة

  شركة المثالية لمكافحة الحشرات
  شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالدمام
  شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالخبر
  شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالقطيف
  ______________________________________________________________________________________________________________
  شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالاحساء
  شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالجبيل
  شركة المثالية لمكافحة الحشرات بجدة

  ReplyDelete
 4. شركة المثالية للتنظيف افضل شركة تنظيف بالمنطقة الشرقية تخصصت في تقديم كافة الاعمال المنزية من نظافة ومكافحة حشرات بالمنطقة فلديها افضل الخدماتبافضل جودة واوبارخص الاسعار التي لا تتوفر الا معها كافضل وارخص شركة تنظيف بالاضافة الي خدمتا مكافحة الحشرات ورش المبيدات الامنة والفعالة علي الحشرات بجميع انواعها .. تقدم لكم اليوم افضل العروض والخدمات بخصومات هائلة يمكنكم الحصول عليها من خلال الروابط التالية

  شركة المثالية للتنظيف
  شركة المثالية للنظافة
  شركة المثالية للتنظيف بالدمام
  شركة المثالية للتنظيف بالخبر
  شركة المثالية للتنظيف بالقطيف

  ReplyDelete