Monday, 9 April 2018

MCA Palu Gendang Perang Dan Tawar 10 Inisiatif Ketika Lancarkan Manifesto Nya"Zhan Zhan Zhan" itu lah laungan dari parti MCA ketika melancarkan manifesto tersendiri nya untuk PRU14 ini. Secara literal dan makna ada lah (Perang )

Manifesto parti komponen dari Barisan Nasional selalu nya bersandarkan realiti dan kemampuan dan bukan populariti.

Apa yang di tawarkan kepada rakyat ada lah apa yang mampu di beri dan bukan nya apa yang popular seperti pembangkang tawarkan kepada rakyat.

Manifesto yang baik ada lah yang dapat di laksana kan dan bukan yang dapat di janji kan.

Sasaran dan intipati manifesto MCA ada lah mengurangkan beban dan kepayahan masyarakat dalam mengharungi kehidupan harian.

"Kenaikan kos sara hidup dan jurang pendapatan yang semakin jarak ada lah kerisuan masyarakat hari ini" kata Presiden MCA Datuk Liow Tiong Lai.

Atas sebab keadaan terlalu mendesak terhadap situasi yang di sebut tai maka MCA mahu menyelesaikan masalah ini dalam masa lima tahun ini" kata Liow

"MCA melihat jangka panjang dan itu lah "political struggle MCA"  ujar Presiden MCA itu.

Paling penting dalam sesuatu manifesto ada lah kemampuan mnunaikan apa yang telah di 'akujanji" kan dan bukan membuat satu manifesto bulan dan bintang tetapi tidak upaya menunaikan nya.

Dalam manifesto MCA terdapat 10 inisiatif seperti di bawah ini ;-


Antara yang nmenarik dalam tawaran manifesto MCA ada lah "Kemajuan Generasi Masa Depan'

Ia salah satu langkah MCA yang sejajar dengan langkah kerajaan dalam menuju TN50.

Ini jelas syncro dengan hasrat kerajaan Barisan Nasional.Selain dari itu satu skim umpama ASN untuk komuniti Cina juga telah di rancang oleh MCA.

Ini mahu di laksaana kan demi kemajuan orang Cina dalam memperbaiki ekonomi mereka terutama golongan bawahan dan pertengahan.

"MCA cuba mengujudkan kondisi yang lebih baik untuk para usahawan dan demi membolehkan mereka boleh mewnambahkan pendapatan" kata Datuk Seri Liow.

Begitu jelas misi dan visi MCA yang sentiasa memberi khidmat bakti kepada maayarakat Cina.

Jika di teliti lebih mendalam kaum Cina akan dapati MCA lah sebenar nya pejuang mereka dan bukan nya DAP.

Kali ini pada PRU14 , MCA berharap kaum Cina tidak membuat silap lagi dalam pemilihan.

Jika mereka mahu di bantu oleh MCA, mereka juga perlu membantu MCA dengan memberi undi mereka.

Sebelum ini MCA juga ada berpesan jika masayarakat Cina menolak atau tidak memberi sokongan yang sepatut nya , MCA tidak mahu menerima jawatan dalam kerajaan .

Ini atas sebab MCA mahu menjadi sebuah parti yang berprinsip.


u

1 comment:


  1. شركة تنظيف منازل بالجبيل افضل شركة خدمات منزلية بالجبيل نظافة شاملة مع التعقيم والتلميع وابادة الحشرات شركة تنظيف بالجبيل شركة المثالية هي افضل شركة نظافة بالجبيل والمنطقة الشرقية تقدم لعملائها افضل جودة وارخص الاسعار بالاضافة الي تقديم الخدمات من خلال عمالة مدربة وذات خبرة كبيرة بمجالات التنظيف ومكافحة الحشرات , فلا تتردد في الاتصال بشركة تنظيف بالجبيل للحصول علي كل ما هو مميز ولضمان الحصول علي منزل امن نظيف راقي خالي من المواد الضارة والميكروبات

    شركة تنظيف منازل بالجبيل
    شركة تنظيف بالجبيل

    ReplyDelete