Friday, 4 May 2018

Tiada Sebab Mahu Tukar Tiong Lai di Bentong - Terlalu Jelas Hasil Kerja NyaPada satu hari di bulan November tahun 2017 , kawasan Bentong di Pahang telah tiba tiba di sebut ramai dan menjadi destini orang ramai.

Pada tarikh itu , tidak dapat di lupakan oleh penduduk sekitar Bentong apabila sejumlah hampir 50,000 orang ramai serta orang dari luar Bentong datang beramai ramai untuk mengambil bahagian serta menghadir diri kepada event yang di nama kan "Durian Cultural Tourism Festival 2017"

Atas sebab acara berpaksi Durian ini tiba tiba Bentong menjadi terkenal dan mendapat liputan ramai.

Pekan Bentong tiba tiba di penuhi oleh bas bas , serta kenderaan sewa dan orang ramai.

Acara yang di usahakan oleh ahli Parlimen nya Datuk Seri Liow Tiong Lai yang juga Presiden MCA serta kerja sama dengan Menteri Pertanian Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek begitu sukses sehingga acara ini akan di jadi kan acara tahunan kerana mendapat sambutan luar biasa.

Pendek kata acara ini telah meletak kan Bentong dalam kalender tahunan untuk di jadikan tempat lawatan.

Ini ada lah sedikit dari kisah dan hasil kerja penyandang jawatan Ahli Parlimen nya Datuk Seri Liow Tiong Lai sendiri.

Selain itu , laluan baru Highway akan mempercepatkan laluan dari Bentong ke Kuala Lumpur,

Bentong di bawah Tiong Lai melihat banyak pembaharuan serta kemajuan .

Ada lah di nyatakan bahawa tidak lama lagi dalam masa 5 tahun Bentong akan menjadi bandar satelit dalam renana "Greater Kuala Lumpur".

ECRL juga yang akan melalui Bentong bakal membuat orang muda nya menetap di Bentong kerana keujudan pekerjaan.

Maka apa lagi yang pengundi serta penduduk Bentong mahukan kerana mmpunyai ahli Parlimen yang bekerja keras dan Pro aktif.

Walaupun Tiong Lai ada lah orang Tiong Hua, namun kemesraan serta rapat nya beliau dengan masyarakat orang Melayu sudah tidak perlu di persoal kan lagi.Tiong Lai bukan jenis yang tunjuk muka 5 tahun sekali , malkah walaupun dalam kesibukan menyandang jawatan Menteri Pengangkutan , beliau tidak pernah abai kan konstitusi nya.

Cuba lihat video yang di paparkan di bawah untuk melihat keadaan Bentong dan wakil Parlimen nya ;-No comments:

Post a Comment