Thursday, 24 July 2014

Maka Bermulalah "Character Assasination" Terhadap Pihak Istana Selangor.



Dulu ada seroang ulama dari negara kita di senaraikan sebagai yang paling berpengaruh didunia,
Maka semua pun berasa  bangga dan terasa diri tidak salah dalam memilih orang untuk di idolakan.

Tapi bila diselidik lebih dalam , rupa rupa nya hanya wayang yang dimainkan oleh seorang watak dari negara kita yang ada pengaruh terhadap media barat dimana semua pun dibarat itu adalah "gang" dia.

Hanya menggunakan orang nya disana maka satu panggilan talipon sudah boleh meletakan tokoh agama ini dalam senarai bawah 50.

Maka teruja dan terseronoklah tokoh agama ini dan pengikutnya, tanpa tahu itu adalah hadiah habuan kerana menyokong orang tertentu.

Ketika Tun Mahathir berkata dalam ucapan nya bahawa Yahudi menguasai dunia melalui proksi -"Jews rule the world by proxies" dipersidangan OIC  kesemua media pro Yahudi telah mem"blackout" kata kata itu.



Lalu tidak lah orang Amerika dan barat mendapat tahu bahawa negara mereka ada lah "slave to the Israel".

Maka kata kata hebat yang diucapkan dipersada dunia pun tidak tersebar kerana kekuatan kawalan media barat dan pro Yahudi.

Ketika negara Iraq mahu diserang, media pro Yahudi telah bermain cerita keburukan Saddam Hussien selama hampir setahun. Segala cerita buruk berkenaan nya dicipta sehinga sesiapa yang membaca telah hilang rasa simpati kepada Saddam Hussien.

Dan sebaik sahaja Iraq diserang dan di ceroboh tiada siapa lagi bersimpati terhadap nya.



Dari semua hal ini kita boleh lihat betapa kekuatan media barat dan cara mereka berfungsi.

Kini terbaru , Istana Selangor diserang. Serangan datang dari media barat.



Mereka ambil waktu terbaik melondehkan anak Raja. Apakah ini secara tidak sengaja?

Kenapa waktu ini?

Kerana mereka menjangkakan calon mereka akan direject lalu mereka terpaksa melawan pihak Istana.

Jadi pre-empt mereka adalah dengan memburukan watak atau individu yang rapat dengan Sultan dan Istana supaya rasa benci dan meluat sudah ada awal awal.

Mereka juga sudah tukar baju kotor "BERSIH" kepada nama "Negara-Ku" seolah olah nampak cinta negara dan rakyat,

Tetapi mereka jauh dari apa yang potraykan.

Kepada yang masih buta yang masih tidak percaya , hanya perlu baca surah tertentu baru mungkin diberi hidayah oleh Allah bahawa ini jentera Dajjal.

Sama ada anak sultan berperangai begitu atau tidak tu adalah soal lain.



Mereka sendiri pun boleh ambil watak bertuala, pegang seluar dalam dan buka kelas agama pukul 3 pagi dibilik hotel tetapi mereka cuba menonjolkan keburukan orang lain pula.

Kini tersebar cerita buruk anak Raja, ia pre-empt kepada apa yang bakal terjadi selepas hari raya.

Maka jika watak terdekat dapat mereka robekan watak nya , maka bertambah kuat lah kebencian rakyat untuk pertahankan sultan mereka,

Kerana mereka khuatir jika yang menyiarkan berita buruk itu pihak dalam negara , lalu media luar negara lah yang akan mereka gunakan.

Kepada kita semua tunggulah lama sikit, akan keluar pelbagai bagai lagi fitnah.

Mereka amal "gutter politic" kerana watak yang mereka sokong amat jijik dan melanggar batas agama , lalu lawan mereka juga perlu dijijikan sebelum boleh bersaing.




Wednesday, 23 July 2014

SPAD Ganti Skim Dana Sementara Demi Bantu Operasi Bas Henti Henti


Pengerusi Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD)  Tan Sri Syed Hamid berkata setelah mengkaji dan mengenali kelemahan kepada skim sedia ada ia itu skim Dana Sementara , SPAD akan memgujudkan satu skim baru.


Skim sedia ada yang bertujuan membantu pengendali bas henti henti dikawasan luar bandar yang dikatakan menghadapi masalah kewangan untuk meneruskan operasi mereka,


Pastinya jika pengendali bas menghadapi masalah dan tidak mampu ters beroperasi, yang bakal susah dan mendapat mudarat adalah pengguna juga.


Kenyataan TS Syed Hamid diucapkan nya disebuah majlis berbuka puasa bersama hadhiran yang terdidi dari Pengusaha Pengangkutan Awam di Johor Bahru.


Skim yang dijangkakan bermula di Kota Tinggi dan Kluang pada akhir tahun 2014 ini akan kemudian nya diperluaskan ke tempat tempat lain pula.


Jika skim ini bermula nanti pengendali bas tidak lagi perlu bimbang untuk mengutip bayaran tiiket kerana penumpang akan mengunakan kad bayaran yang akan terus direkodkan pada komputer yang akan dipasang pada bas terbabit.


Rekod kemudian nya akan disemak oleh SPAD lalu bayaran penuh kepada operator akan ditunaikan.


Untuk pengetahuan semua, sebanyak 400juta peruntukan daripada kerajaan yang diterima SPAD , telah berjaya membantu 150 buah syarikat bas henti henti selama 3 tahun berturut turut diseluruh Malaysia termasuk di Sabah dan Sarawak.

Kisah Gula - Dari Tangan Cina Ke Tangan Melayu Melalui FELDA



“I am not a politician. I don’t have the cut. I am a pure professional. So let me do my job as a profesional.” begitulah ungkapan kata dari seorang CEO yang hebat, siapakah dia? jawapannya ada dibeberapa perenggan dibawah.

Satu waktu dulu ketika menjelang PRU13, pembangkang mengambil kesempatan dari kejahilan orang orang FELDA termasuklah orang Melayu yang amat sikit minat membaca dan minat ingin mengetahui berkenaan sesuatu perkara.

Tabiat menyerah telinga kepada apa sahaja yang didengar menyebabkan ramai dari mereka memilki pendirian tidak betul dan menyokong perkara tidak betul dan lebih teruk dari itu mereka bersungguh sungguh mempertahankan perkara yang tidak betul.

Salah satu badan atau institusi yang diserang hebat ketima PRU13 ada lah syarikat FELDA. Malah ketika itu apa sahaja berkenaan FELDA diserang membabi buta.

Dari mengatakan FELDA sudah muflis sehingga lah menaburkan fitnah saham FELDA tidak laku dan jatuh . Kerja menghasut dijalankan oleh pengkhianat dari FELDA sendiri.

Namun dalam hal ini, amat sedikit yang mengetahui bahawa FELDA yang mereka serang dan hentam sebenarnya sudah melangkah lebih jauh dari apa yang mereka ketahui melalui ceramah.

Salah satu antara kejayaan FELDA adalah berjaya memilki saham syarikat MSM milik Tan Sri Robert Kuok.Pemilikan melalui pembelian saham dari Kilang Gula FELDA Perlis Sdn Bhd, ladang tbu di Chuping Perlis dan 20% saham dalam Tradewinds (M) Sdn Bhd.

Kesemua pembelian dilakukan mengunakan sayap pelaburan FELDA ia itu Felda Global Ventures Holdings Berhad.

Jika disebut nama Sheikh Awab Sheikh Abod ,entah berapa ramai agak nya warga FELDA dan anak anak peneroka yang mengenali nya.

Beliau selaku CEO MSM Sheikh Awab Sheikh Abod sempat menceritakan sedikit pengalaman dan sejarah diri sebelum menyandang jawatan sekarang ini.

Antara komen menarik beliau adalah berkenaan pendapat orang ramai yang masih tidak mengetahui bahawa MSM bukan milik TS Syed Mokhtar alBukhary.

Jika orang biasa tidak mengetahui berkenaan MSM itu tidak berapa mengejutkan , malah ahli parlimen juga ada yang tidak mengetahui nya, ujar Sheikh Awab.

“Saya seorang banker selama 25 tahun. Selama lapan tahun saya merasa pengalaman jadi presiden and ceo beberapa bank. It is no easy to run a bank. But in banks we go by facts, numbers. Same thing here. Facts and figures will not change. Facts and figures will not tell you lies. Whatever the opposition have got to say, If I can present facts and figures takda sesiapa boleh cuba nak klentong tukar subject”

Begitu bersungguh Sheikh Awab bercerita hal ehwal dan selok belok perkara yang jelas beliau sebagai ahli didalam bidang nya.

“Let the results speak for itself dan saya tak perlu worry tentang apa apa. Siapa nak goreng I pun kalau facts and figures macam tu.” tambah nya lagi penuh yakin”
“In the entire world hanya dua kali sahaja harga gula naik. Pertama kali pada 1945 pada ketika itu harga gula sampai 55 cent sepaun. Kali kedua 1967”
“Kenapa rakyat Malaysia nak komplen?  Dalam seluruh asia, Malaysia negara kedua termurah harga gula. Yang termurah ialah Thailand kerana dia ada tebu sendiri.  Kita tak ada. Kita beli gula mentah. Bagi kita untuk menjadi negara kedua harga gula murah di Asia, saya rasa kerajaan doing an excellent job.  MSM pun doing an excellent job”
“Saya rasa bukan rakyat yang komplen tapi certain individual” kata Sheikh Awab.

Sheikh menambah kata lagi - “ Yang takda import duty dan kuota ialah singapura, brunei. Mengapa? Sebab mereka tak ada refinery. Kita Malaysia pun tak ada import kuota. Sepatutnya kita kena buat import kuota dan import duty in order to protect our own refinery”

Dalam memberi pelbagai rujukan dan penerangan Sheikh Awab juga sempat berkata “I yang risau…when u give too much attention to a certain matter or individual… one small problem orang akan pick-up”

Pasti nya beliau merujuk kepada hal ehwal negara kita yang terlalu kuat berpolitik dan akibatnya perkara yang remeh temeh dipolitikan termasuk lah FELDA.

Mengingatkan kembali kisah awal take over Sheikh bekata - “Ada orang pernah persoal bila MSM ambil alih dari Robert Kuok. MSM tak ada expertise dsb. Look at it before the take over dan after tha take over. Tak payah cakap banyak lah”.

Memang begitu pendapat umum yang kurang ilmu dalam hal perniagaan hanya memerlukan penerangan yang betul dari orang yang betul seperti Sheikh Awab ini barulah kebenaran dapat disampaikan,
Pertemuan brsama Sheikh Awab mengambil masa agak panjang, dan dalam itu Sheikh Awab sempat bercerita tentang rencana masa depan MSM dan hala tuju nya dengan pelbagai lagi merger dan take over.

Apa pun buat masa ini hanya yang sempat blog ini sampaikan ada lah satu kenyataan mudah iaitu MSM berada dilandasan yang betul dan more importantly is in safe hands.












Monday, 21 July 2014

Pemandu Dan Pengendali BAS Ekspress Dalam Perhatian SPAD


Menjelang Hari Raya maka seperti biasa industri bas ekspress tentu sebuk dan dicari oleh orang ramai.
Ketua Bahagian Penguatkuasaan Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD), Datuk Che Hasni Che Ahmad berkata pegawai pegawai SPAD akan menaiki bas secara penyamaran  bagi kerja kerja memantau untuk menilai pemanduan  bas ekspress.
Kali ini ujian air kencing akan dikenakan kepada pemandu sebelum mereka memulakan tugas pemanduan mereka.
Pegawai SPAD , selain dari menaiki bas pada permulaan perjalanan, akan juga menaiki nya diperhentian tertentu yang akan dikenal pasti.
Seperti yang diberitahu awal lagi semua bas sepatutnya sudah memasng GPS bagi mengesan kelajuan bas itu kata Datuk Che Hasni.Malah lesen pengendali akan direvoke jika terdapat kegagalan memasng alat GPS pada bas dibawah jagaan mereka. Begitu ketat sekali nampak nya SPAD dalam usaha memperbaiki perkhidmatan bas.


Cuba kita lihat statik yang diberi oleh Datuk Che Hasni. Dari sejumlah 207 operator bas yang berdaftar terdapat 33 dari mereka telah digantungkan lesen mereka.
Antara sebab 33 ini digantung dan di revoke lesen mereka ada lah atas sebab gagal memantau kelajuan bas, tidak memasang alat GPS dan kegagalan memeriksa bas sebelum perjalanan.
Kesemua pegawai SPAD yang terbabit didalam kempen ini berpengkalan di terminal seperti Terminal Bersepadu Selatan, Pudu Sentral dan KLIA.
Masih ada yang tidak akur kepada kehendak menyediakan 2 pemandu bagi perjalanan jauh melebihi 300 kilometer.Dam memastikan ada buku log untuk penukaran pemandu bagi diperiksa oleh SPAD bila perlu.
Dalam kesemua kenyataan yang diberi oleh Che Hasni, nampak gaya sebagai ketua penguatkuasa SPAD dia tidak akan tidak bercuti raya sama seperti tahun lalu yang sempat kami diberitahu.
Apalah cuti raya bagi orang seperti Che Hasni jika penuh kerisauan terhadap tanggungjawap menjaga semaksima tabiat dan karenah operator bas,pemandu dan juga bas bas mereka,
Datuk Che Hasni juga sempat  berpesan supaya orang ramai membeli tiket dari kanter rasmi dan jangan beli dari ulat tiket, Sambil itu ambil no ini- 1-800-88-7723 dan talipon SPAD dengan segera jika ada apa apa yang tidak kena.
Biarlah hari raya ini hari yang mengembirakan dan bas bas ekspress harus memainkan peranan menyempurnakan servis yang baik kepada semua rakyat dan kita tidak mahulah mendengar berita yang tidak sedap dan menyedihkan.  

Bas Ekpress Jangan Tidak Pamer No Talian Aduan SPAD, Ia Wajib.


Satu surat pekeliling telah dikeluarkan oleh Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD) kepada semua pengendali bas ekpress dan bas persiaran dimana mereka dikehendaki mempamerkan no talian aduan didalam dan juga di luar bas kendalian mereka.
Tindakan ini penting kerana mempamerkan no adan SPAD didalam bas boleh memberi peluang kepada penumpang membuat aduan serta merta kepada SPAD jika pemandu bas terbabit telah membuat sebarang pelanggaran undang undang atau pun memmandu terlalu laju.
Selain itu penmumpang yang terasa dirinya dalam keadaan bahaya akibat terlihat pemandu bermain smartphone sambil memandu boleh dengan segera menghubungi SPAD.
Bagi no aduan diluar bas pula ianya untuk kenderaan atau pun mereka yang melihat bas dari luar bas itu dipandu dalam keadaan bahaya dan tidak menentu.
Pengerusi SPAD, Tan Sri Syed Hamid Albar berkata, tindakan itu penting bagi memberi penekanan terhadap aspek keselamatan dan pengurusan aduan agar tindakan pencegahan dapat diambil dengan segera.

Tan Sri Syed Hamid bercakap sedemikian didalam  satu sidang akhbar selepas membuat lawatan dan tinjauan pengurusan penjualan tiket serta operasi bas ekspres menjelang perayaan Hari Raya Aidilfitri di Terminal Bersepadu Selatan tempoh hari.

Tan Sri Syed Hamid Albar juga menjelaskan, pengendali bas perlu memastikan nombor talian aduan dipaparkan aktif dan boleh dihubungi ketika kenderaan beroperasi.

Ini katanya adalah kesinambungan kepada arahan terdahulu yang berkait dengan isu keselamatan penumpang seperti pengaktifan dan pemasangan GPS (penentu kedudukan global) pada kenderaan, pelaksanaan Kod Amalan SPAD ICOP - Keselamatan dan pelaksanaan bilik kawalan operasi bagi tujuan pemantauan kelajuan bas.

Selain mempamerkan nombor aduan, pengendali juga perlu mencetak di atas tiket perjalanan yang dikeluarkan kepada penumpang, tambah Tan Sri Syed Hamid.

Jadi jangan orang ramai dan pengguna jangan sahaja bergantung kepada penguatkuasa SPAD untuk memantau, penumpang juga ada peranan menjaga keselamatan dengan pre-empt kemalangan dengan menghubungi SPAD ketika kejadian dan dengan kadar segera.

Sunday, 20 July 2014

MH17 - Penyebab Perang Dunia Ke3 ? Turkey Dan Illuminati

The Road to World War III Runs through Ukraine. 




Pasti ada yang bertanya Ni apa kisah nya ni? 

Atas sebab kami terjumpa tajuk diatas lah kami tulis atikel ini.Kerana pesawat MAS MH17 jatuh di Ukraine.

Kami meronda segala blog, website dan baca atikel yang berkait berkenaan MH17.



Dan yang paling mengejutkan ia ada kena mengena dengan perang dunia ke3 yang bakal meletus secara tidak lansung.

Apa pun teori dari pelbagai sumber masih lagi bertaraf teori.


Ramalan tak ada dalam minda orang Islam.Dan orang Islam tidak amal mengikut ramalan.


Tapi ni bukan ramalan, ni analisa dari beberapa orang dari luar negara yang bukan warganegara Malaysia.


Jangan lah pula percaya bulat bulat , dari baca buku novel yang membuat kita kuat berangan elok lagi baca bahan sebegini.


Kita lihat dan perhatikan  analisa dari seorang agamawan luar negara  dulu.


Untuk ini sila panggil orang yang pandai baca bahasa Inggeris untuk terjemahkan jika tidak fasih bahasa Inggeris. (kita tidak suruh percaya pada hal ini, kita beri tahu awal awal supaya orang cetek minda yang suka buat keputusan tidak menuduh macam macam)







The Third World War will start with the conflict between Turkey and Greece.
- Jewish masons who are rulers over USA and European Union will force Turkish people into the war against Greece.
- In spite of Greek tremendous courage and resistance, Turkish attack will be devastating. Lots of Greeks and lots of their Russian and Serbian brothers in Christ who will volunteer to help Greeks will be dead.
- Turkey will charge deep inside Greece and will concur the most of the Greek territory.
- At the beginning, NATO and USA will not interfere into this conflict directly, but will give silent support for everything Turks do instead.
- The time will come that the world will think Greek people will vanish.
- A moment before it will be almost certain to happen, mighty Russia opens its cards in protection of Greek people and Orthodox Christianity. This takes everyone by surprise. Russian nukes are launched to Turkey.
- Darkness is covering Balkan peninsula and Near East. The World we know cease to exist again.
- At this point USA and EU join Turkey (or what's left of it) and declare global war against Russia and Greece.
- Vatican and the Holy Chair will announce Holy War against "schismatic" Orthodoxy.
- The war will be horrible. Burning people will fall from the sky.
- USA will suffer terrible defeat and will "blow up like balloon" (for whatever it means).
- Roman Catholic Church will never be able to return back to the positions it has today. Not even close. Its influence will be next to nothing.


Okay, yang penting nya di sebut negara Turkey sebagai pemula dan penyebab peperangan dan kemudian nya perang besar bermula kerana masing masing akan ambil posisi.


Yang ini kita ambil dari sumber lain pula, yang tidak ada kena mengena dengan kisah dalam tulisan warna merah di atas.





Meanwhile, the Russian military will bluster by moving its forces to high alert status. However, nothing will occur until the Ukrainian issue is resolved. If the Russians win, their Eurasian empire will challenge the US in Syria and Iran. If the Russians lose complete control of the Ukraine, a third world war could begin, as NATO would surely oppose a Russian military incursion. Remember, NATO ally Turkey is right across a small pond and it is amazing what one can learn when one can properly read a map.



Jadi walaupun kedua kenyataan merah dan biru dari sumber dan atikel berbeza dan ditulis oleh warga negara berlainan satu perkara yang penting di sini ada lah penyebutan nama Turkey.
Sambungan pada bahan berwarna merah -
- Russians will enter Constantinople, establish their own governor, but will give it all to Greeks later on green table.
- Greeks will hesitate to accept new territories at the start, but will accept them later and will rule over what used to be Turkish capital. Greeks will return to Constantinopolis 600 years after leaving it, as monk said.
- One third of Turks will lose their lives, one third will accept Orthodox Christianity and one third will move to live in "some deserts".
- Armenia will get its lands back.
- Kurd people will establish their own country.


Sungguh pun masalah Turkey ketika ini adalah kaum Kurd dipergunungan nya tetapi yang jelas adalah Turkey sebagai bahan bermula peperangan yang bakal mencetuskan perang dunia ke3.
Ini pun boleh jadi penyebab nya-

Erdogan warns Israel: Turkey can send warships to east Mediterranean at any time.




Selain itu kaitan MH17 dengan seluruh peristiwa di atas  seperti ditulis dibawah ini-
Many have claimed that The Illuminati carried out the attack as part of its longstanding masterplan to trigger a third world war and thus establish a New World Order ... chiefly because of the plane's links to the number seven.

Malaysia Airlines Flight MH17 was a Boeing 777 and made its maiden flight on July 17, 1997 - 17 years ago to the day, many theorists point out.

On top of that, July is the seventh month of 2014. Adding up the year's numbers (2+0+1+4) makes seven.



Ini pula dari ucapan Lagarde (kepala IMF) - dia bermain dengan angka 7 dalam ucapan nya.

'Now I'm going to test your numerology skills by asking you to think about the magic seven,' she told the audience.
She went on to point out that 2014 will 'mark the 7th anniversary of the financial market jitters', and will be the 25th anniversary of the fall of the Berlin Wall, 25th (2 + 5 = 7)'.
'Was Christine Lagarde trying to give a message about the #MH17 tragedy in her bizarre speech about numerology?' she tweeted.

Terkejut juga apabila dalam keadaan pesawat MAS kita ditembak pun ada kaitan dengan IIluminati.

Sama pula dengan atikel kami tulis dulu -
http://thechulan.blogspot.com/2014/03/tragedi-mh370-ini-lah-wajah-tangan.html

Seperti orang lain juga kita sedang membaca puzzle yang belum lengkap yang dapat mengisi ruangan kosong.Seperti orang lain kita cuba mencantumkan satu satu perkara untuk mengkaitkan dengan keseluruhan gambaran.

Baca pula tajuk dari laman beforeitsnews- MH17 Lies Already Falling Apart! Ukrainian Govt Mess up

Thursday, July 17, 2014 11:40


Dibawah ini juga adalah sesuatu yang menakutkan -
'The occult/illuminati connection to this plane crash are laid out in the video below and are absolutely stunning as the NWO (New World Order) attempts to start WW3 as their grip on power falls apart as the US dollar dies and on the same day TWA Flight 800 was shot down in 1996.'
The number seven is a figure that has long been associated with the clandestine group, who are said to view it as the essence of perfection. (MH17 penuh dengan angka 7)

Tapi ada pula atikel yang menulis begini -
World War 3 will begin with a surprise attack on Israel over the Palestinian and Jewish struggle for the land. Egypt will lead a coalition of Arab nations including Syria, Iraq, Sudan, and Libya, which will attack Israel immediately after the abomination of desolation in the rebuilt Jewish Temple on the Temple Mount in Jerusalem. The abomination of desolation takes place in the middle of the end-times 7 year period

Cuma bagi penulis blog ini , kebanyakan negara yang disebut diatas sudah hampir hancur dan pecah , Egypt, Syria, Iraq dan Libya sudah hancur, bagaimana mahu bangkit seperti dianalisakan.

Kami sebenarnya tiada konklusi kepada segala hal ini, dan hanya berserah kepada Allah sahaja. Tapi sambil itu sering mengintai keadaan keadaan yang boleh dijadikan petanda.

Adakah MH17 bakal menyebabkan peperangan dunia ke3?

Ataukah ada perkara yang kita tidak tahu yang sedang direncanakan untuk kita?

Apapun kita ambil jalan menunggu dan lihat. Itu yang terbaik.

Kejayaan Emir Mavani Terajui FGV Lenyapkan Tanggapan Pengkritik.


Pada awal perlantikan nya sebagai Presiden dan CEO Felda Global Ventures (FGV) setahun lalu, Felda dikritik begitu hebat sehingga Pengerusi nya Tan Sri Isa Samad berpeluh menjawab kesemua serangan dari pelbagai sudut yang tidak berpuas hati kerana konon nya FELDA milik anak melayu dan seharusnya jawatan setinggi CEO dan Presiden diberi kepada anak melayu untuk menjawatnya.


Keadaan bertambah buruk kerana ada pula dalang dari anak FELDA yang dipengaruhi parti pembangkang mengambil kesempatan terhadap isu perlantikan ini.


Namun lama kelamaan watak yang diberi tugas memikul Felda Global Ventures Holdings Bhd secara dedikasi dan penuh komited telah membuktikan dia mampu menaikan perniagaan FGV ketahap lebih tinggi dan membawa pulangan yang lebih untuk keuntungan FELDA keseluruhannya.


FGV dijangkakan bakal menikmati pertumbuhan dari segi pendapatannya sehingga RM100 billion dalam jangka masa 6 tahun untuk menjadikan FGV sebagai  syarikat yang ke10 teratas dalam bidang agro-business didunia.
 
FGV dibawah pacuan CEO Emir Mavani nampaknya bakal menggandakan pendapatan FGV sehingga 8 kali jika pengstrukturan dalam tranformasi FGV berjaya diterjemahkan dimana ia mampu meraih RM100 billion pada tahun 2020.

Baru setahun sahaja menjawat jawatan yang disandangnya Presiden Kumpulan dan CEO FGV ini sudah mampu meramalkan bahawa keuntungan 8 kali itu bakal meletakkan FGV didalam kedudukan yang kompetitif dipersada dunia.


Pengstrukturan FGV yang membahagikannya sehingga pecahan 6 kluster
termasuk lah R&D, gula , getah dan termasuk jugalah logistik dan pemasaran yang diletakan dibawah (TLMO).
 
Pada 6 kluster ini pula masing masing diletakan landasan tujuan sendiri dan juga KPI masing masing dari segi strategik dan initiatif yang perlu dicapai pada tahun 2020.


Dalam memperkemaskan urusan dalaman FGV Emir juga berjaya didalam urusan mengambilalih hak milik beberapa syarikat luar negara seperti dari Indonesia seperti PT Temenila Agro Abadi, PT Landak Bhakti Pharma dan juga syarikat dalam negara seperti Pontian United Plantation Bhd.

Pada 7 July lepas dilaporkan FGV , Sime Darby Bhd dan sebuah syarikat berpengkalan di Singapura Wilma International Ltd telah di senarai pendek dari sejumlah 7 pembida lain untuk menjadi pembeli potensi 49% dalam syarikat New Britain Palm Oil Ltd (NBPOL) yang kini dipegang oleh Syarikat Kulim dalam satu urusan berjumlah RM3 billion.

Nampak gaya FELDA tidak silap dari segi memilih peneraju FGV nya kerana keberhasilan dari perlantikan itu sudah terlihat dalam masa setahun sahaja perlantikan nya.

Sunday, 13 July 2014

Kereta Kebal Merkava Israel Bakal Masuk Johor?




Diwaktu ini rakyat Malaysia sedang marah dan memberi sokongan kepada rakyat Palestin diatas kekejaman Israel.


Tapi dalam waktu yang sama sekutu Israel yakni abang kepada DAP iaitu kerajaan PAP Singapura dimana parti seperti parti PAS akur kepada adik nya DAP sedang meluahkan kesedihan diatas apa yang melanda Israel.



Umum tahu apa yang telah diberitahu pemimpin Pakatan kepada seluruh media barat satu waktu dulu




Gambar seperti dibawah ini disaat ini hanya lah setakat bayangan sahaja bagi rakyat Malaysia, kerana Israel dan Palestin amat jauh jarak nya dari negara kita.




Tapi ramai terlupa , termasuk lah ulama dan ustad yang berbondong menyokong sekutu Israel melalui DAP yang masih menyimpan rahsia hubungannya secara terangan kerana khuatir kegusaran umat Islam melayu bakal menyusahkan nya untuk meraih undi.


Apa yang jelas dan nyata bagi yang belum buta mata dan hati adalah “Gelang Patah Move” iaitu satu stunt yang dibuat oleh Lim Kit Siang untuk tindakan masa depan


Seperti beberapa maklumat yang blog ini dapat tatap, sememang nya ada rencana pihak jiran kerana masa depan dan survival negara itu tidak boleh berterusan sebegini.


Moving forward ia mesti mmbesarkan dirinya “by hook or by crook”.Maksud nya membesar dari segi physical juga.


Cuba kita baca maklumat yang blog ini dapat dari risikan kerajaan Pakistan.


“Resource IntelligenceOnline.com reports that Singapore will be the first foreign buyer of major Israeli tanks series Merkava. According to these reports, Singapore signed a contract for the purchase of 50 tanks Merkava Mk 4 new construction. According to the resource, the transaction amount reaches $ 500 million”




Jika kepala anda tidak diikat ketat ketat dengan kain tentu sekali darah dan saraf tidak tersepit untuk berfikir.


Jiran terhampir yang bersambung tanah melalui tambak ada lah negeri Johor. Maka sepatut nya Singapura membeli persenjataan berbentuk defensive dan bukan nya berbentuk Offensive.


Merkava ada lah kereta kebal untuk offensive dimana  ia sedang di gunakan dibumi palestin seperti yang kita lihat hari ini. Malah digunakan dimana mana sahaja Israel mahu masuk ke wilayah tawanan atau wilayah dikuasai musuh nya.


Senerio seperti dibawah ini, tidak lama lagi akan menjadi kenyataan jika dilihat huru hara yang cuba dibuat oleh DAP menjadi kenyataan.




DAP sedang menjemput huru hara melalui cabaran 13 Mei, kerana sebagai budak kecil yang kalah dalam permainan DAP begitu berani kerana tiap kali tewas dia akan mengadu kepada abang besar nya USA dan Israel.




Cara mudah boleh dilihat apa bila pelbagai isu dibawa kekaki United Nation. Kini COMANGO berbaju baru atas nama Negara-Ku.


Pakai lah baju apa pun jika watak kotor dalam nya orang yang sama maka rendam 10 kali dalam neraka itu juga lah pendirian nya.


Hanya ustad dan lebai yang Allah tak izin kan hidayah sahaja yang tetap akan terpikat kepada watak seperti jijik dan kotor yang memakai baju BERSIH.


Maka Singapura sudah alihkan banyak wang nya melalui individu serta syarikat kepada pelaburan di Johor.


Apa yang perlu ada lah kerja dalaman dan saraf sahaja untuk menjadikan negara kita terutama nya Johor huru hara, maka UN tentu sekali akan masuk jika didapati orang cina dibuli oleh orang melayu.Itu lah andaian yang bakal dibuat kepada UN oleh wakil DAP.

UN pula tidak ada tentera nya sendiri , maka tentera siapa pula akan menjadi wakil UN? sila fikirkan.

Satu ketika dulu mantan Perdana Menteri Tun Mahathir sudah meletakan foundation pembinaan jambatan bengkok atau pun scenic bridge namun atas kerja kitol dan barua maka jambatan itu dibatalkan.



Jika kita mengakaji perangai dan tabiat mantan PM itu, kerja nya selalu jauh kedepan tanpa memberitahu kerahsian nya.

Misal nya penciptaan nya terhadap Putrajaya ada lah alihan satu hari nanti, mungkin tahun 2020 ia akan jadi ibu negara kerana tidak enak negara melayu memilki bandar dibuka oleh orang cina seperti  Yap Ah Loy di kuala lumpur. Lalu seperti ambil rambut dari tepung dia cuba mengalihkan nya.

Begitu juga ketika cadangan membina jambatan bengkok antara nya agak lambat jika negara jiran mahu tawan Jb dalam masa 30 minit kerana kereta kebal terpaksa mendaki jambatan bengkok.



Kereta kebal Markeva ini jika versi yang lama Mark 1 ada lah seberat 60 Ton. Tidak pula kita tahu versi baru nya seberat berapa pula tetapi sesiapa pun boleh mengoogle untuk mengetahui nya.




Apapun kita kembali kepada kisah pembelian senjata oleh Singapura.

Ramai tidak tahu antara kelebihan Singapura ada lah rakyat nya hampir semua tahu guna senjata kerana kerahan paka tentera yang cina cina disana tak berani bantah kerana ISA.

Tetapi suku sakat mereka bukan main hipokrit menggangu PKLN kita kerana ia bakat untuk siap siaga.

Selain itu stesen MRT/LRt nya ada lah juga “bunker” pada saat kecemasan. Dan laluan laun jalan raya tertentu berhampiran lapangan terbang ada lah luas dan lebar untuk dijadikan laluan mendarat kecemasan.

Mossad juga berada di Singapura sedang memberi pelbagai cara dan helah untuk membaraikan Malaysia.

Anatara banyak “time bomb” yang menjadi opsyen sedang dipertimbangkan ada lah pergaduhan antara -
1) PAS lawan UMNO
2) Syiah lawan Sunni
3) Cina lawan Melayu

Hasil kajian Mossad mereka mendapati Syiah juga boleh dipergunakan kerana ramai terdapat bersembunyi didalam sebuah parti diMalaysia.

Mereka sedang “lay low” kerana itu sahaja cara yang terselamat buat masa ini. Tambahan menyamar dan menipu orang Sunni ada lah satu pahala. Jika di ajak bersumpah pun mereka akan sanggup kerana tiada rasa dosa menipu orang Sunni.

Lihat lah ketika tentera Amerika memasuki Iraq, ia disambut oleh Laknatullah Syiah.

Jadi dikala kita bersimpati dengan rakyat Palestin, doakan lah juga kita tidak akan jadi seperti mereka, kerana segala usha dan rencana sedang dibuat untuk negara kita ini.



Almarhum Sultan ini pernah berpesan -



“Jangan didengar cakap balau dan buka lah tambak itu” tapi berapa ramai yang dengar?