Tuesday, 9 August 2022

PH bukan kumpulan “pembina’ tetapi kumpulan“pemusnah”.

 


Oleh Sirajuddn Ahmad

Selama 22 bulan Pakatan Harapan menjadi kerajaan ia sudah cukup membuktikan siapa mereka.

Pada hari ini semua watak watak dalam PH cuba melarikan diri dari terlihat ada kaitan dengan Pakatan Harapan.

Tun Mahathir telah lari membuka parti baru dan ujudkan gabungan baru bernama Gerakan Tanah Air.

Syed Saddiq larikan diri dan membuka parti MUDA dan Muhyiddin Yassin besama Parti Pribumi Bersatu Malaysia cuba sembunyi dibelakang jenama baru Perikatan Nasional perkudakan PAS tapi gagal perkudakan UMNO.

Pendek kata , Kerajaan 22 bukan PH terlalu ‘damaging’ sehingga semua yang terbabit dengannya cuba putus hubungan dengan PH.

Baca sini :PH bukan kumpulan “pembina’ tetapi kumpulan“pemusnah”. — My NEWS ONLINE (my-news.online)

2 comments:

 1. Mahathir yang terdesak, cemas dan gelabah Bossku dijadikan kambing hitam.

  Beberapa minggu lepas, isu paling menjadi bualan ramai dan isu hangat adalah kisah anak buah kepada Tun Mahathir Rahmat Abu Bakar menerima wang rasuah dari Ultra Kirana Sendirian Berhad (UKSB)

  Tetapi dalam kes LCS semua hal diletak kesalahan di bahu seperti yang dinyatakan Najib Razak digesa untuk menjelaskan mengapa dia, sebagai menteri kewangan sewaktu pentadbiran BN didakwa memberi layanan “berat sebelah” kepada kontraktor utama projek kapal tempur pesisir (LCS), Boustead Naval Shipyard Sdn Bhd (BNS).

  Dalam kenyataan hari ini, Setiausaha Publisiti DAP Teo Nie Ching berkata caj penghantaran lewat bagi setiap LCS dihadkan kepada RM180 juta.

  Tentunya Najib sudah dibriefing oleh dipertingkat Pegawai Tentera dan Kementerian Pertahanan dan sebagainya dan selaku PM semasa itu tentunya sudah mendapat nasihat dan pandangan Kementerian Pertahanan dan Pegawai Tentera.

  Maka selaku PM tentu bertindak atas apa yang dibincangkan. Kalau semua nak salah kan Najib elok berhenti aja semua pegawai tentera menteri pertahanan masa itu.

  Dalam kes UKSB sangat 'straight forward' kenyataan saksi menyatakan sedemikian dalam buku lejernya mencatatkan penerima rasuah (dana) bergelar “kedahan” adalah dimaksudkan penerimanya Tun Mahathir diambil bagi pihaknya oleh Osman Bakar eeh itu peniup sexsapone daa.. Enak Rahmat Abu Bakar.

  Saksi pemberi dana (rasuah) menyatakannya didalam mahkamah, namun pihak Tun Mahathir sekadar menafikannya diluar mahkamah sahaja dengan begitu mudah melalui tulisan surat.

  Dengan satu sidang akhbar saja video Mat Blur di Sandakan kira selesai..!! Itu lah Atok kau Mahathir.

  Senang sungguh cara Tun melepaskan diri tetapi tidak pada Najib.

  Hanya UMNO sahaja memiliki kemampuan mengambil Tindakan terhadap Tun Mahathir apabila ambil alih kuasa selepas PRU15.

  ReplyDelete
 2. Ni apa citeer Tun Mahathir minggu lepas istihar GTA hari ni Naib Presiden pulak dah keluar parti.. kikikiki

  Kecewa Putra sertai GTA, naib presiden keluar parti

  Naib Presiden Parti Bumiputera Perkasa Malaysia (Putra) Datuk Hamidah Osman mengumumkan keputusan keluar daripada parti tersebut serta-merta hari ini selepas kecewa dengan tindakan parti tersebut yang menyertai Gerakan Tanah Air (GTA).

  “Saya berasa amat sedih dan kecewa dengan keputusan presiden parti untuk menyertai GTA dan bekerjasama dengan bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad.

  Belom cukup korum calon bertanding PRU 15 naib presiden dah keluar parti..

  Mme nak melingkop lah boboi kali ini di PRU 15

  Teruk atok kena game kali ini..


  kikikiki

  ReplyDelete