Friday, 27 September 2013

PAU : Waktu Terbaik Ahli Bawahan Ajar Penyandang Jawatan


Dengan semakin hampir nya Pemilihan UMNO semakin kalut nampak nya penyandang jawatan.Yang terselamat hanya lah 2 jawatan teratas parti.

Selain dari jawatan no 1 dan 2, semua jawatan lain tidak begitu selamat.

Jika di ikuti cara pemilihan lama penyandang tentu ada peluang kerana jumlah yang di PWTC boleh di manipulasi sebagai mana dulu kemenangan Ketua Pemuda UMNO.

Tetapi dengan cara baru ini agak sukar, mana mungkin sejumlah 150,000 boleh di cucuk hidung kerana masing masing datang nya dari pelbagai kawasan dan daerah.

Sepatut nya penyandang akan berasa selesa jika di ikut kan tetapi dengan kedudukan UMNO yang dirasai oleh ahli bawahan seperti di mandulkan dan dikotak katik kan oleh bangsa asing dan juga perangai penyandang yang begitu menjaga hati lawan dan bukan melayu , maka kini kedudukan mereka tidak selamat.

Ini lah waktu nya mereka sepatut nya di ajar dan gertak supaya lain kali jaga lah bangsa sendiri dan ahli sendiri.

Ini waktu yang sangat baik memberi peringatan kepada penyandang, kuasa tidak kemana kalau tidak datang dari orang melayu sendiri.

Jason Lo, Regina Lee, CEO FELDA Global dan mereka mereka seperti Omar Ong, dan segala penaishat bukan melayu tidak boleh membantu mereka yang ada kuasa.

Yang bakal memberi mereka undi ada lah siapa? ahli yang ada nun di sana kampung kampung kawasan kawasan jauh di pinggiran. Itu lah tuan mu hari ini.


1 comment:

  1. Betul kata tuan. Masa sekarang terbaik untuk mengajar melayu neo liberal( walau tidak di tunjuk nyata, tetapi bagai parasit pemegang Amanah Melayu) yang suka bertindak membelakangkan kepentingan majoriti.

    Pihak atasan yang sudah lama di pilih, menang kerana tiada pilihan dari akar umbi. Kelemahan kerana sikap " kiasu" melayu yang tidak membenarkan perubahan. Takut hilang kuasa untuk menguasai. Tiada kerjasama kecualj dalam kelompok mereka sahaja.

    Kelak kita lihat hasil nya. Saya memikirkan jika ada perubahan, Umno masih lemah. Ketokohan Melayu hampir pudar. Barisan pelapis hampir tiada. Jika ada gandingan pun hanya sekadar "face value".

    ReplyDelete