Wednesday, 21 December 2016

Jika Harga Tambang Bas Sekolah Tidak Munasabah Sila Lapor Pada SPAD.Setiap awal tahun apabila akan bermula musim baru persekolahan , masalah sama akan muncul.


Apa lagi kalau bukan isu tambang bas sekolah.Macam macam alasan akan diberi oleh pihak berkepentingan untuk merasionalkan kehendak mereka.


Dalam waktu yang sama sebagai regulator dan penjaga hal ehwal berkaitan kenderaan dan polisi tambang , Surihanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD) terpaksa menjadi orang tengah untuk kendali kan isu ini.


Dipihak ibu bapa dan penjaga tentu sekali tidak akan berganjak dan tidak akan setuju dengan sebarang kenaikan dengan alasan sudah dibebani dengan pelbagai kosnkenaikan barangan lain.


SPAD sebenar nya telah pun menyerah kepada kedua pihak , yakni ibu bapa dan persatuan mereka serta penggendali bas untuk merunding kadar terbaik untuk perkhidmatan bas sekolah.


Sebagai regulator SPAD berperanan sebagai penentu sama ada kedua pihak ada pelanggaran persetujuan.


Pihak SPAD juga telah memaklum kan kepada Persatuan penggendali agar mematuhi syarat yang ditetapkan dimana asas liberalisasi tambang di izinkan pada awal perundingan.


Apa pun ibu bapa dan penjaga sila baca lampiran berkenaan isu tambang bas sekolah dari Pihak SPAD dibawah ini :-___+Kenyataan media dalam bahasa Inggeris.


'No comments:

Post a Comment