Monday, 27 June 2022

Benarkah Sudah ada “Team B” dalam UMNO?

 


Oleh Sirajuddin Ahmad.

Semalam sebaik sahaja Tajuddin Rahman membuat sidang media untuk melepaskan perasaan nya, maka hari yang sama juga tersebar poster poster calon jawatan UMNO yang di anggap sebagai Team A.

Editor My-news.online tidak dapat mengesahkan kesahihan berita dan gambar berkenaan Team B UMNO itu.

4 comments:

 1. Apa jasa Taufiq Ayman pada negara.

  Jasa Zety mungkin terlampau besar pada negara kot okey lah tu...kalau susah sangat nak tangkap Zety elok tangkap suami nya Taufik Ayman dan anak anak Zety tapi apa pula jasa Taufiq Ayman dan anak anak nya pada negara..!?

  Kes 1MDB ini elok lah tangkap dan rampas serta bekukan harta Taufik Ayman dan keluarga nya lagi di simpan lama lama lagi busuk bau kes 1 MDB ini..

  Ini masa nya bertindak dan buat laporan polis beramai ramai supaya tangkap Taufiq Ayman dan anak anak Zety.

  Di mana Zety berada disitu Tun Mahathir buat taik..!! Di mana Zety berada pasti ada rompakan di siang hari terjadi..Di mana ada Zety di situ Tun dan anak dan kroni buat taik..!

  Rakyat dah meluat goreng mamak dah tak laku lagi tekak naik kembang wahai Tun Mahathir, Slogan pemimpin acah acah power Melayu Islamik bergema kembali.

  Dolu DoJ , Wall Straight Journal, CNN NST sekarang ni naik pulak nama FBI kenakan Bossku... kini SPRM PDRM dan AG yang ada depan bijik mata keluarga penyamun pun depa boleh buat buat tak nampak.

  Walauncai Tun dan macai PH ada hati nak geli geli gebang bangang tetiba pasal WSJ pulak dahh ...!! Alahaiii...!!

  Apa pula istimewa Taufik Ayman suami pada Zety di mata agensi kerajaan Malaysia. Susah sangat nak tangkap Zety elok kerajaan tangkap Taufik Ayman dan anak Zety.

  Siapa Gabenor BNM ketika itu? Kenapa Jho Low jadikan Tawfik Ayman iaitu suami Zeti rakan kongsinya?

  “Sebab itu mesti ada RCI untuk bongkar misteri ini"

  Soalnya kenapa Bank Negara lulus transaksi dana 1MDB ke luar negara tanpa di semak ketulenan akaun tersebut. Transaksi ke luar negara mesti ada kebenaran Bank Negara.

  Rakyat bertanya Rules Of Law apa yang digunapakai untuk Zety dan keluarga penyamun ini..!?

  The Edge juga mendakwa Tawfiq dipercayai antara rakan kongsi dalang 1MDB, Low Taek Jho dalam Abu Dhabi Malaysia Kuwait Investment Corporation (ADKMIC) ketika ia ditubuhkan pada 2007.

  Apa yang rakyat boleh harapkan jika ada 'Rules Of Law' berpilih pilih dan memilih bulu untuk bertindak..!? What is so special about Zety berbanding orang lain..?

  Zety adalah bekas Gabnor semasa Tun berkuasa dan di lantik pula jadi Pengerusi PNB dengan gaji sangat lumayan.

  Nampaknya Zety sangat sangat istimewa di mata agensi kerajaan seperti SPRM PDRM dan AG.

  Elok lah tangkap suami Zety si Taufik dan anak beranak Zety hubung kait mereka dalam kes 1 MDB ini.

  Taufik dan anaknya bukan ada jawatan besar dan berpengaruh dalam Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA).Takkan Taufik Ayman juga dapat layanan istimewa seperti Zety.

  Kalau susah nak tangkap Zety sebab dia ex Gabnor Bank Negara dengan pengaruh hebat disekeliling nya.

  Elok tangkap Taufik Ayman dan anak beranak Zety saja.... Bangkai gajah kalau ditutup lama lama akan busuk juga.

  Kes 1MDB ini elok tangkap saja beku dan rampas harta Taufik Ayman dan keluarga nya lagi di simpan lama lama lagi busuk bau kes 1 MDB ini..

  Suami Zeti itu si Taufiq Aiman anak anak nya bukan ada jasa pun pada negara..!!

  KHALAS

  ReplyDelete
 2. Wahai Tun Mahathir Bin Mohamad Berani kerana benar takut kerana salah. Tun Mahathir Mohamad jangan jadi bacul..!!

  Telo Tun dah mula goyang.. yang. . yang..

  Dr Mahathir Mohamad pagi ini keluar dari pejabat Jabatan Peguam Negara (AGC), tempat dia sepatutnya diwawancara oleh panel salah laku tort berkaitan isu kedaulatan Pulau Batu Puteh.

  Tun Dr. Mahathir Mohamad beri alasan bodoh mempertikaikan kedudukan Tan Sri Mohamed Apandi Ali sebagai Pengerusi Jawatankuasa Kecil Tort of Misfeasance yang dianggapnya tidak wajar dilantik memegang jawatan itu.

  Selama ini kalau kena kat anak dan kroni semua okey, kena kat batang hidung bersilat kuntau nak bagi alasan.. alahaiii... Bacul Atuk ni rupanya

  Protes dan rasa tidak puas hati bekas Perdana Menteri itu ditunjukkan semasa negarawan tersebut hadir dalam sesi temu bual di Jabatan Peguam Negara (JPN) di Kuala Lumpur hari ini tetapi beliau segera meninggalkan malis tersebut.

  Sesi tersebut tidak berlangsung seperti dirancang apabila menyaksikan Dr. Mahathir yang tiba pukul 11.40 pagi keluar meninggalkan perkarangan JPN dalam tempoh tidak sampai 15 minit.

  Bercakap kepada pemberita kenapa telo atok dah goyang ketika Tun hendak beredar, Mahathir berkata "Perkara itu sebagai tidak masuk akal".

  Menurut peguam Mahathir, kerajaan menubuhkan pasukan khas untuk menyemak semula isu perundangan berkaitan tuntutan terhadap Pulau Batu Puteh, dekat Johor.

  Berani kerana benar Tun Mahathir Mohamad takut kerana salah..!!

  Sindrom kemurungan melanda Tun. Kenapa jadi bacul sekarang..!!

  ReplyDelete
 3. Tun Mahathir Mohamad jangan berdolak dalih lagi dan jangan jadi bacul..!!

  Kenapa tiba tiba Tun panas pungkuq.. Isu Pulau Batu Putih tapi Tun melalut tak tentu arah.. Jangan berdalih lagi straight to the pintu lah jawab lah kenapa Pulau Batu Putih beri pada anak Kwan Kwan Yew. Mungkin masa tu jadi diangkat jadi barua DAP@ LeeKwanYew

  Tindakan bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad yang terus menyerang institusi diraja bukan langkah yang terbaik untuk menyelesaikan sesuatu isu.

  Tun Dr Mahathir Mohamad menganggap kenyataan dan kritikan yang dilemparkan terhadap beliau oleh Sultan Johor, Sultan Ibrahim Sultan Iskandar berkaitan tuntutan Pulau Batu Puteh adalah semata-mata pendapat baginda.

  “Di negara kita ini Sultan bebas. Mereka mengatasi undang-undang. Jadi dia (baginda) boleh nak katakan apapun dan saya tidak boleh jawab.

  Bosan dengan kerenah dan kenyataan Tun Dr Mahathir Mohamad, Sultan Johor, membidas bekas Perdana Menteri itu kerana membuat tuduhan bahawa pelaburan dari China menggugat kedaulatan negara.

  Fitnah jijik Tun pada Bangsa Johor berkaitan kontroversi Forest City yang dicetuskan oleh Dr Mahathir dan para penyokongnya.

  “Tetapi Dr Mahathir telah melampau dengan memuatarbelitkan isu. Beliau mengemuka tuduhan 700,000 orang dari China akan tinggal di JB, dan kewarganegaraan akan diberi, serta kawasan tanah yang luas akan dijual kepada mereka.

  Forest City akan dibina di atas tanah yang ditambak dan kebanyakannya ialah unit kondominium. Dalam bahasa mudah, unit berkenaan adalah di udara. Ia unit starta.

  “Saya ingin bertanya Dr Mahathir jika pembeli warga asing ini dapat membawa balik apartmen berkenaan ke negara mereka atau membawa seinci tanah yang ditambak,

  Kecewa dan tersinggung dengan Pengerusi Parti Pribumi Bersatu itu, Sultan Ibrahim Ibni Almarhum Sultan Iskandar menyifatkan Tun Mahathir meletakkan kepentingan politik atas kepentingan negara, khususnya Johor.

  Kena batang hidung sendiri kelam kelibut kalih isu tah apa apa.. Si bacul yang merapu

  ReplyDelete
 4. Angkara pengkhianat negara.. nelayan di usir polis maritim Singapura berhampiran Pulau Batu Putih.

  Ramai nelayan tradisi dihalau dari Kawasan Pulau Batu Putih berdekatan marin Singapura dianggap suatu pencerobohan.

  Rakyat sudah pun mengetahui bagaimana Tun Mahathir bertindak sendirian dalam menyerah Pulau Batu Puteh kepada Singapura. Setelah Peguam Negara Appandi Ali di gantung tugas, Tun Mahathir telah tergesa gesa membuat keputusan menyerah kedaulatan negara kepada jiran.

  Isu kedaulatan yang hilang ke atas satu-satu cebis tanah milik Malaysia nampaknya bukan satu perkara yang besar bagi bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad.

  Ketika kabinet Pakatan Harapan belum siap dan Ketika Peguam Negara di gantung tugas , Mahathir telah bertindak sendirian tidak sabar sabar untuk menyerah PBP kepada Singapura , seolah olah takut kepada Singapura.

  Mahathir menjawap dengan tidak jujur kepada perilaku nya.

  Dalam jawapan nya Mahathir menyatakan antara nya berkenaan kos guaman , peluang untuk menang kes dan pelbagai lagi , malah menjelaskan perbandingan dengan Pulau Langkawi.

  Sedangkan jawapan yang kita kehendaki ada lah kenapa buat keputusan secara sendiri?

  Itu yang Mahathir tidak dapat jawap.

  Maka tentu ada sesuatu yang menakutkan Mahathir berkenaan Singapura.

  Adakah kerana Singapura tahu bermacam macam akaun proksi Mahathir? Seperti akaun Zeti dan lain lain yang belum didedah?

  In semua andaian yang sangat lojik.

  Apa pun tentu rakyat semua setuju terhadap saranan Menteri besar Johor Onn Hafiz Ghazi agar pengkhianat dikena kan Tindakan.

  Ini lah bapa kepada segala pengkhianatan , dan hukuman harus di kenakan dengan kadar segera. Malah Mahathir menyalahkan Kerajaan Negeri Johor yang menafikan pemilikan ke atas pulau berkenaan.

  Bangsa Johor dan rakyat Malaysia pasti sokong dan setuju dengan tindakan yang bakal diambil.

  Nak perang dengan Singapura mudah saja lupakan Singapura pedulikan Singapura. Mana mana barangan yang masuk dari Tambak Johor naikkan cukai perkhidmatan. Pastikan kaum bangsa Lee Kwan Yew warga negara Malaysia ini tidak diberi muka seperti pengkhianat negara lakukan selama ini.

  ReplyDelete