Thursday, 30 June 2022

Tajuddin berubah sikap sejak berada dalam ‘radar’ SPRM?

 


Oleh Sirajuddin Ahmad

Ramai juga mula sedar kenapa perubahan mendadak terjadi  terhadap sikap Tajuddin Abdul Rahman (Datuk Seri).

Boleh dikatakan perubahan pusingan secara 360 darjah.

Tajuddin berubah sikap sejak berada dalam ‘radar’ SPRM? — My NEWS ONLINE (my-news.online)

3 comments:

 1. Angkara pengkhianat negara.. fakta nya sekarang ini nelayan Malaysia telah di usir polis maritim Singapura berhampiran Pulau Batu Putih.

  Ramai nelayan tradisi dihalau dari Kawasan Pulau Batu Putih berdekatan marin Singapura dianggap suatu pencerobohan.

  Itu mata pencarian nelayan kita di Pulau Batu Putih. Menyerahkan Pulau Batu Putih pada anak Lee Kwan Yew seperti khianat dan menutupi rezeki mata pencarian nelayan kita di Johor sana.

  Itu lah satu satu nya mata pencarian nelayan lain lah bagi anak cucu yang kaya raya. Anak cucu Tun mewah naik jet peribadi makan angin hulu hilir. Tun kata anak pandai berniaga bila untung anak pandai berniaga. Bilaanak Tun bila rugi minta kerajaan tanggung dan bailout beratus bilion sambil maki hamun bangsa Melayu.

  Rakyat sudah pun mengetahui bagaimana Tun Mahathir bertindak sendirian dalam menyerah Pulau Batu Puteh kepada Singapura. Setelah Peguam Negara Appandi Ali di gantung tugas.

  KenapaTun Mahathir telah tergesa gesa membuat keputusan menyerah kedaulatan negara kepada anak Lee Kwan Yew..!?

  Adakah Tun sudah jadi barua proksi Lee Kwan Yew sebuah parti rasis negara ini..!?

  ReplyDelete
 2. Indonesia jadi rebutan anggota BRICS dan G8..!?

  https://youtu.be/KG9W6-h45_8

  Memacu Pemulihan Ekonomi Global. Malaysia wajib sertai Pakatan BRICS.

  IMF vs BRICS selepas Covit19 : Iran dan Argentina anggota baru BRICS. Malaysia bila lagi..!?

  G7 negara maju kenapa Indonesia diundang ke G7..!?

  https://youtu.be/hrb0rvOo6cc

  Maju kah G7 ini..!? Pada para barua2 yg kagum doonia barat G7 ini bingkisan dari USA.. saksikan

  https://youtu.be/3nvTgSW2L8Q

  DoJ,WSJ, Reuter, CNN Bloomberg adalah akhbar yg sllu dipetik oleh barua mereka disini utk jadi batu api melaga2kan pemimpin Malaysia..!

  Ucapkan Selamat tinggal Dollar America. Lupakan dan pedulikan Singapura Bila US Dollar jadi kertas tisu USA bangkrupt dalam masa 24 jam dan sekutu nya di Asia Tenggara iaitu Singapura pun akan turut jatuh...!

  Bank Pembangunan Baru (AIIB) ditubuhkan pada 2015 dengan modal permulaan $50 bilion oleh negara BRICS -- Brazil, Rusia, India, China dan Afrika Selatan - sebagai pengimbang kepada Tabung Kewangan Antarabangsa. (IMF)

  BRICS dan Projek Wang Digital: Alternatif kepada US Dollar, Gelombang Baharu dalam Sistem Pembayaran Antarabangsa? BRICS New Development Bank memberi tumpuan kepada mata wang di luar Dolar AS sebagai mata wang utama. Tiada lagi US Dollar..!!

  Rusia mula membangunkan sistem pembayaran nasional sebagai alternatif kepada perkhidmatan pemesejan kod kewangan SWIFT yang berpangkalan di Belgium pada 2014 selepas sekatan Barat dikenakan ke atas Moscow.

  https://youtu.be/_0qpBgq6_ak

  BRICS use New Monotary System Finance

  Sidang kemuncak BRICS di China mungkin merupakan sidang kemuncak G-8 yang terakhir seumpamanya. Anda tidak akan pernah meneka (berkat keangkuhan yang berpanjangan dan keegoan Barat), tetapi China juga menjadi tuan rumah kepada ketua-ketua kerajaan negara-negara membangun yang dikenali sebagai BRIC (Brazil, Rusia, India, dan China).

  Peralihan imbangan kuasa, kepentingan ekonomi dan strategi geopolitik menjadikan ini penting.

  https://youtu.be/k9eS3Xx8qic

  No more USD to BRICS

  BRIC, dengan 40 peratus daripada populasi dunia tersebar di tiga benua, sudah menyumbang 25 peratus daripada KDNK global.

  16 Jun lalu, para pemimpin BRIC bertemu di Yekaterinburg (Rusia), termasuk wakil kerajaan Pertubuhan Kerjasama Shanghai (SCO), yang ahlinya bukan sahaja China dan Rusia, tetapi juga Kazakhstan, Republik Kyrgyzstan, Uzbekistan, dan Tajikistan, selain India, Pakistan, Iran dan Mongolia sebagai pemerhati.

  Dalam sekutu BRICS mereka mengugurkan Dolar AS sebagai perdagangan urus niaga dan mereka kembali menggunakan EMAS untuk berdagang.

  https://youtu.be/CZkk567VgYg

  Turkey Become New member on BRICS. Bangun Malaysia..!! Wake up Malaysia..!! Inilah masa bersama-sama ahli BRICS secara aktif untuk menjadi model peranan di negara ASEAN untuk penolakan semula pertukaran mata wang di kalangan ahli di Asia Tenggara.

  Ini adalah masa membuat perang monetari dalam Dolar AS. USA akan bangkrupt negara tanpa mata wang Dollar dalam urus niaga monetari dunia.

  Malaysia bila lagi nak jadi anggota BRICS.?

  ReplyDelete
 3. Goreng mamak dah basi. Goreng mamak dah tak laku. Hanya goreng bagi walaun mamak utk geli geli bagi terkinja kinja spin dan fitnah balik.

  Bekas Peguam Negara, Tan Sri Mohamed Apandi Ali membidas bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad yang membiarkan Pulau Batu Putih terlepas begitu saja.

  Penyedilik Jabatan Peguam Negara telah menemui tiga dokumen baharu bagi mempertahankan Pulau Batu Putih.

  “Bukan dia tidak tahu pasukan penyelidik dari Jabatan Peguam Negara telah menemui tiga dokumen baru yang mengatasi surat daripada pemangku SS Johor yang di buat pada tahun 1953.

  “Bukan dia tidak tahu pendengaran kes di ICJ (Mahkamah Keadilan Antarabangsa) telah di tetapkan pada 11 Jun 2018.

  “(Dr Mahathir) melepaskan kedaulatan negara dengan begitu sahaja.

  Bila pemimpin di baruakan oleh Lee Kwan Yew melalui proksi nya parti politik di Malaysia dan taikun tikun bangsa Lee Kwan Yew warga Malaysia. Ini lah akibatnya semua tergadai dan digadai..

  When we friend with Singapore we don't need enemy.!!

  Kroni dan taikun proksi Lee Kwan Yew ini lah akan jadi timbang tara antara Pemimpin Singapura dan Malaysia. Sebab kroni ini dulu ada excess pada pemerintah sepanjang 22 tahun 22 bulan lama nya. Barua barua Lee Kwan Yew hanya jadi pak turut pada kehendak Singapira. Barua barua ini perlu dihapuskan PRU 15 nanti.

  Nak ajar Singapura warga Lee Kwan Yew ini dengan menghapuskan dan dulu barua barua Lee Kwan Yew warga Malaysia terlebih dahulu.

  Perang dengan Singapura ini mudah saja, cukai lori yang bawa bahan mentah dan bahan makanan ke Singapura kenakan caj perkhidmatan yg tinggi, lambat lambat kan dan sabotaj mana yg patut kemasukan lori lori ke Singapura sambil peduli dan lupakan Singapura selama lamanya.

  Jikalau Singapura selalu main kasar dengan Malaysia mahupun Indonesia ( 1997 bila Lee Kwan Yew naikkan fix deposit semasa krisis kewangan dunia) ini masa balas balik..!!

  KHALAS

  ReplyDelete