Thursday, 11 August 2022

Terkejut juga dengan berita belum kutip apa2 dari Rohana Astro.

 


Oleh Sirajuddin Ahmad

Tergesa gesa mahu penjarakan Najib ,Razak, tapi belum kutip apa apa lagi dari Rohana Astro?

Semenjak kes 1MDB menjadi satu kisah yang memakan diri kepada Tun Mahathir dan Pakatan Harapan , kerana watak2 yang menerima duit ramai dari kalangan pro Mahathir , terus terpendam kisah sampingan berkait 1MDB.

Antaranya , Zeti Akhtar dan Mohd Nazlan Ghazali masih belum didakwa lagi.

Baca sini _ Terkejut juga dengan berita belum kutip apa2 dari  Rohana Astro. — My NEWS ONLINE (my-news.online)

2 comments:

 1. Kesian kuda kayu Tun budak Rafizi Ramli. Bila kuda kayu Tun terpekik terlolong pasal LCS suma walaun dan blogger Tun pun ikut satu kali terpekik terlolong berlari lari dari satu bukit ke satu bukit... kikiki.

  Semua goreng mamak kuda kayu Tun sangat mudah bossku lawan. Dari dolu lagi aku pesan lawan fitnah jijik goreng mamak dengan fakta, data dan stasistik suma melingkup ke laut dalam akhirnya... kikikiki

  Satu kali kuda kayu terpekik terlolong maka kuda kuda kayu Tun yg lain tumpang sekaki termasuk blogger reformasi spt Budin Blog, Kelengge blog, KluangDimond Blog dll.

  Rafizi dengan angkuhnya membuat “pendedahan” kononnya ada dua syarikat sub-kontraktor digunakan secara berlapis-lapis untuk mengaut keuntungan 200% daripada projek LCS.

  Bossku bertanya esay question pada Rafizi, siapa pemilik kedua-dua syarikat itu?

  Akhirnya Raja Formula Luar Tabii terpaksa mengaku bahawa kedua-dua syarikat sub-kontraktor tersebut merupakan syarikat usaha-sama 51%-49% antara Boustead dengan syarikat Jerman gergasi Rheinmetall AG yang merupakan pakar sistem senjata anti-udara.

  Wakil-wakil syarikat Jerman yang disebut Rafizi adalah Gordon Hargreave, dan Luitjen Rolf Ennega yang kemudian ditukar dengan Frank Hoffmann.

  Memetik sumber, bossku menegaskan perkara tersebut biasa dilakukan malah turut dibuat dalam gabungan Celcom-Digi yang bermula dan diluluskan zaman PH juga.

  Hadooiii iii mana nak letak muka kuda kayu Tun nih..!! Goreng mamak tak cukup masin.!

  Pengurusan syarikat gabungan itu diketuai oleh orang asing yang merupakan wakil Digi/Telenor manakala pengerusi ialah dari Axiata biarpun Axiata mempunyai pegangan saham yang lebih besar.

  Sekiranya Rafizi menuduh orang asing iaitu wakil Rheinmetall terlibat songlap dalam projek LCS maka siasatan terperinci sangat dialu-alukan.

  Kuda kayu Tun sila cuba lagi.... tak cukup garam lah goreng mamak kuda kayu tun mamak nih...

  Tekak kembang goreng mamak ni weii...!!

  Haahh cuba goreng lagi weeiii..!!!


  Haahh Tepokkkk..!!

  kikikiki


  KHALAS

  ReplyDelete
 2. Kalau kroni Tun itu bukan rasuah itu dipanggil 'Offset'. Pada Kuda kayu Tun bernama Rafizi LSC kira 'offset' atau 'rasuah'..!?

  Bak mai sini saye aje yang jawab lah..

  Kuda kayuTun Mahathir budakRafizi Ramai memfitnah jijik bossku dia langsung tidak menjawab isu komisen 200% yang kuda kayu Tun Rafizi timbulkan, cukup sekadar membayangkan dia tidak terbabit dalam skandal ini kerana subkontraktor CAD dan CED adalah syarikat-syarikat bersekutu LTAT.

  Berikut adalah latar belakang pembabitan LTAT (melalui Boustead) di dalam CAD. Anak syarikat LTAT, Boustead Heavy Industries Corporation (BHIC) meluluskan pembelian saham 51% di dalam CAD pada 28 April 2010. 49% lagi saham CAD dimiliki oleh Rheinmetall Air Defence AG (RAD), sebuah syarikat kontraktor pertahanan dari Jerman yang dipegang melalui anak syarikat milik penuhnya RD Investment AG.

  Bagai mana dengan tuan kuda kayu anak Ramai ini nak kata pada penyokong dan walau Tun bila Airasia beli pesawat ribu juta Tun kata itu 'Offset'. Setiap perniagaan lumrah mintak 'offset' itu dibolehkan. Link bawah ni haah

  https://pakdin-my.cdn.ampproject.org/v/s/pakdin.my/105094/?amp_gsa=1&amp_js_v=a9&usqp=mq331AQKKAFQArABIIACAw%3D%3D#amp_tf=From%20%251%24s&aoh=16603047998295&referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com&ampshare=https%3A%2F%2Fpakdin.my%2F105094%2F

  Dr Mahathir Mohamad berkata, walaupun beliau tidak berani untuk membuat sebarang keputusan berhubung dakwaan rasuah oleh Pejabat Kesalahan Berat (SFO) British yang dikaitkan dengan AirAsia dan AirAsia X, tetapi rasuah hanya berlaku apabila duit yang diterima oleh seseorang itu digunakan untuk diri sendiri.

  “Umpamanya kalau kita beli kapal terbang, kita minta ‘offset’. Sama ada kita anggap ‘offset’ itu sebagai rasuah atau tidak, terpulang kepada anda.

  “Bagi saya kalau kita boleh dapat sesuatu kerana kita membeli sesuatu dengan harga tinggi, kenapa kita tak boleh terima?

  Kalau kroni Tun Mahathir kuda kayu mungkin kata itu 'offset'. Kalau bukan kroni tuan kuda kayu nya Rafizi fitnah jijik dlm kes LCS dan sebagainya kuda kayu Tun akan kata itu 'rasuah'

  Bodoh melantun lantun punya kuda kayu Tun.

  Walaun kuda kayu Rafizi link tu tak pembohong lidah bercabag macam Tun haah

  KHALAS

  ReplyDelete