Wednesday, 21 September 2022

Majlis Peguam sepatut dibubar, terlalu jelas berpihak dan pendirian tidak konsistent

 


Oleh Adam Malik

Banyak pesoalan muncul sejak kebelakangan ini berkaitan pendirian Majlis Peguam terhadap banyak perkara yang terjadi didalam negara.

Pendirian Majlis Peguam bukan lagi bersandarkan keluhuran undang2 tetapi lebih kepada pendiran politik kepartian terutama nya Pakatan Harapan.

Paling ketara apabila banyak perkara berlaku terhadap orang kena naya Datuk Seri Najib, Majlis Peguam bukan lah badan yang boleh diharapkan kerana mereka berpendirian seperti PH juga.

Baca sini :-Majlis Peguam sepatut dibubar, terlalu jelas berpihak dan pendirian tidak konsistent - My TV ONLINE (my-tv.online)

2 comments:

 1. 'Fat Leonard' dah ditangkap di Amerika, Jho Low bila nak tangkap. Zety Taufik betul betul depan lubang hidung Tun bila pulak PDRM, SPRM nak tangkap keluarga puncuri ini..!?

  Pegawai kanan Polis Antarabangsa (INTERPOL) di Venezuela memaklumkan, Francis yang berasal dari Pulau Pinang.

  Ahli perniagaan warga Malaysia, Leonard Glenn Francis atau dikenali sebagai 'Fat Leonard' yang melarikan diri daripada tahanan rumah di San Diego, awal bulan ini, ditahan di Venezuela pagi kelmarin.

  Menurut Perkhidmatan Marsyal Amerika Syarikat (AS), warga Malaysia mendalangi skandal sogokan dan rasuah terbesar dalam sejarah Tentera Laut Amerika Syarikat (AS).

  Francis terus ditahan di Venezuela menunggu pihak berkuasa AS melakukan proses ekstradisi selepas Interpol mengeluarkan notis merah.

  Jho Low bila pulak nak tangkap. Interpol dapat 'red notice' ke atau belum sebenar benarnya nih..!? Hanya tohan saja yg tahu

  Zety dan Taufik depan lobang hidung Tun tu bila pulak nak ditangkap..!? Kalau ini jugak yang dipilih oleh rakyat jangan harap reformasi, jangan harap ada perubahan. Mafia kartel Kerala tetap bermaharajalela..

  Kalau masih tidak ada rasa meluat, rela jadi bodoh rela dibangangkan takkan nak tunggu hingga Malaysia digadai pula pada bangsa Perasuah DAP@Lee Kwan Yew oleh puak barua ini..!! Pulau Batu Putih baru digadai pada anak Lee Kwan Yew. Mme nak melingkup merempat lah bangsa Melayu di tanah air sendiri..

  Contoh berfakta Nevin Tan ini anak Bangsa Perasuah kroni Mafia Kerala dibela oleh Taikun Bangsa Perasuah Vincent Tan... pulis dah tangkap anak taikun tanam ladang ganja berkilo...tapi tiada pendakwaan dan anak bangsa perasuah ini lepas bebas

  https://negaramerdeka.com/peguam-negara-dicabar-buka-semula-kes-dadah-libatkan-anak-lelaki-taikun-judi-vincent-tan/

  Penyanyi melayu tangkap hukum gantung

  Kalau tak ada rasa meluat baik mampos saja!!


  #meluatsampaimuntahhijau

  ReplyDelete
 2. Foto terbaru Jho Loh berada di Macau.

  PDRM dah hantar red notis ke INTERPOL ke atau saja nak goreng mamak nak geli geli kan rakyat Malaysia...!? kanina ci bbaii looh.!!

  Wartawan Tom Wright dan Bradley Hope mendedahkan satu foto terbaharu didakwa menunjukkan keberadaan ahli perniagaan dalam buruan, Low Taek Jho atau Jho Low di sebuah pusat membeli belah di Macau, China.

  Menurut Bradley, foto tersebut diterima daripada penyiasat persendirian yang merakam gambar Jho Low memakai baju berwarna oren yang membelakangkan kamera.

  Bradley berkata, penyiasat persendirian itu turut menunjukkan sebuah foto yang mendedahkan wajah Jho Low pada ketika itu namun beliau tidak dibenarkan untuk berkongsikan gambar berkenaan atas sebab tertentu.

  “Jelas sekali terdapat masa yang berbeza apabila Jho Low menjadi individu yang sangat dicari kerana usaha ingin mendapatkan semula wang (telah diseleweng daripada 1 Malaysia Development Berhad (1MDB).

  Zety dan Taufik bulan lepas jumpa di Bangsar Shopping Mall. Nak kena hantar interpol tangkap jugak ka...!?

  #dahmacamcilanat

  ReplyDelete