Tuesday 22 November 2022

Dua PRU tanpa BN , kerajaan sukar ditubuhkan dan tidak stabil.

 


Pada PRU4 , Hasil tangan Tun Mahathir menjaga kepentingan peribadi nya berselimut kes rekaan terhadap pemimpin UMNO , maka , akhir nya Barisan Nasional pun tumbang.

Setelah tumbang , maka kerajaan tidak stabil dan penuh muslihat diketuai Tun Mahathir pun di bentuk.

Apabila tiba waktu tunai janji menjadi Perdana Menteri hanya dua tahun maka Mahathir serah jawatan kepada Muhyuiddin dalam ‘decoy’ Sheraton Move.

Akhir nya jawatan terpaksa diserah kepada orang UMNO juga kerana Muhyiddin hilang sokongan.

Dua PRU tanpa BN , kerajaan sukar ditubuhkan dan tidak stabil. - My TV ONLINE (my-tv.online)

3 comments:

 1. BN tanpa aura Bossku akhirnya UMNO melingkup

  BN Tidak Akan Menang Tanpa Najib maka ahli UMNO yang sabotaj Presiden Zahid dan Timb Mohamad Hasan apabila mereka cuba tamatkan politik Bossku semasa PRU 15.

  Kemenangan besar Barisan Nasional (BN) dalam Pilihan Raya Negeri (PRN) Melaka dan Johor? Antara penyumbang utama dalam kemenangan tersebut atau “wow factor” adalah kemunculan Datuk Seri Najib Tun Razak dalam siri jelajah kempen di kedua-dua PRN tersebut.

  Dalam Pilihan Raya Umum ke 15 (PRU15) pula, Najib telah berjaya “dipenjarakan” oleh musuh-musuh politik beliau samada dalam pembangkang atau dalam UMNO sendiri.

  Najib mampu mempengaruhi PRU15 sekiranya jentera pilihan raya BN bersandarkan isu berkait dengannya, termasuk pemenjaraannya. Populariti Najib jadi ‘X factor’ dalam PRU15 sebenarnya tapi Zahid menafikan nya

  “Wow factor” utama yang mengerakkan kemenangan BN telah dipenjarakan. Dalam masa yang sama, BN ketandusan sumber “wow factor” yang lain. Rakyat dilihat hilang kepercayaan kepada kekuatan UMNO memandangkan figura yang menjadi idola mereka tiada dalam parti.

  Musuh politik dalaman UMNO cuba “melenyapkan” nama Najib seolah-olah beliau benar-benar bersalah namun hakikatnya rakyat tahu bahawa Najib dinafikan perbicaraan yang adil.

  Ini lah punca bila ahli UMNO sabotaj Zahid dan Tok Mat.

  ReplyDelete
 2. Cadangan PN menyoklng Datuk Seri Hisamuddin dari BN sebagai PM ke 10 adalah langkah terbaik untuk menstabilkan Malaysia. Datuk Seri Hisamuddin bersih dari kesalahan moral dan intigriti dipercayai boleh menerajui Malaysia ke arah yang lebih baik lagi.

  ReplyDelete
 3. Jika Anwar jadi PM ke 10 Malaysia dipimpin oleh pemimpin yang rendah moral dan akhlaknya..

  Isu moral sudah lama di pertikai samada di luar dan dalam mahkamah.

  Dikhuatiri Anwar akan jadi budak suruhan dari dalam dan luar yang boleh mengancam keselamatan negara akibat moral nya yang rendah.

  Kemungkinan akan ada lagi tayangan wayang perdana yang akan ditonton semua lapisan masyarakat selepas Anwar dipilih jadi PM.

  Adalah elok di pilih pemimpin yang tinggi moral, akhlak dan perangainya seperti Datuk Seri Hishamuddin Hussein Onn sebagai PM ke 10. Lantikan nya sama seperti melantik Ismail Sabri dari UMNO dipersetujui oleh PN dan PH sebelum PRU 15 dengan konsep keluarga Malaysia tetapi kabinet nya perlu dikecilkan dan berintigeriti.

  Mana nak letak maruah negara Malaysia jika salah memilih pemimpin yang korup moralnya.

  ReplyDelete