Thursday 24 November 2022

Keunikan Zahid sebagai Presiden UMNO.

 

Oleh Adam Malik

Selama 60 tahun lebih UMNO sebagai parti dan kerajaan , kesemua  Presiden mereka ada lah Perdana Menteri.

Bermula dengan Almarhum Tuanku Abdul Rahman sehingga Datuk Seri Najib Abdul Razak semua Presiden UMNO ada lah Perdana Menteri.

Apabila Barisan Nasional tumbang pada PRU14 , jawatan Presiden itu diserah kepada Datuk Ahmad Zahid Hamidi tanpa jawatan Perdana Menteri.


2 comments:

 1. Semua hanjing hanjing Tun Mahathir Mohamad perlu ditukar dan dibuang baru boleg tangkap Zety Taufik Jho Low dan Nok Faisal kot..

  Semua hanjing Mafia Kartel Kerala perlu dibuang


  Bossku perlu perbjcaraan yg adil...


  KHALAS

  ReplyDelete
 2. Semua pemimpin doonia ucap tahniah. Terkini Presiden Jokowi dan Amerika Syarikat si Biden ucap tahniah.

  USA juara hak asasi dan kebebasan bersuara jadi kebanggaan penyokong Anwar Ibrahim..

  Presiden USA si Biden ucap tahinah pada Bang Non pulak nih haah..!! Link bawah Presiden USA Biden ucap tahniah pada Datuk Seri Anwar Bin Ibrahim. USA adalah rujukan Bang Non dalam hak asasi manusia dulu kini dan selamanya

  https://youtu.be/TcIWefFBVI4

  Lagi Ucapan Tahniah dari rakyat USA pada Anwar Bin Ibrahim kerana obses dengan kemakmuran dan kekayaan USA di bawah Biden.

  https://youtu.be/rJJl5gytOKw

  Long Live USA.. USA juara hak asasi dan kebebasan bersuara jadi rujukan kjaan PH

  Maka walaun Bang Non mula nak geli geli dengan harapan rakya terkinja kinja kagum.

  Biasalah pemimpin dunia akan mengucapkan tahniah. Malah musuh politik akan mengucap tahniah. Itu normal. Yang tak normal hanya mereka membesarkan perkara ini bagi nak menunjukkan diri hebat.

  Ambil contoh kunun nya Perisden Jokowi adalah pemimpin pertama ucap tahniah.. Tahu kah Jokowi sedang bertarung kenaikan minyak di Indonesia dan dengan Korupsi, Kroni dan Nepotisme link bawah ni hah..

  Rakyat Indonesia pertikai Anak Jokowi beli saham juta juta hasil jual sang pisang .!! kikikiki..

  https://youtu.be/WYFSVrwdnYI

  Dulu kata pada KKN pada Anak Suharto sekarang anak Jokowi anak baru berumur 23 anak anak bawang kata Rizal Ramli pada anak Jokowi mana dapat wang beli saham ratus jutaan Rupiah..!! Walaun Bang Non pun terkinja kinja bila Jokowi ucap tahniah.. sedangkan rakyat Indonesia bergelut dng kenaikkan bahan bakar

  Link bawah harga minyak naik mendadak Jokowi tidak peduli dengan kerugian Pertamina yg mencolok sekali.. Walaun Bang Non mana kira fakta gaya pemerintahan Jokowi mirip Tun Mahathir yang penting depa terkinja kinja bila Jokowi ucap tahniah..

  https://youtu.be/QOtHv3ELPU0

  Jokowi lebih pentingkan Keretapi Laju yang tidak bisa digunakan orang miskin di Indonesia berbanding dengan harga minyak yang berlipat kali ganda kenaikkan bahan bakar diguna setiap hari oleh rakyat Indonesia sekarang ini..!!  Tahniah Bang Non

  ReplyDelete