Saturday, 16 November 2013

IRAN Ancaman Kepada Dunia - Kepercayaan Mereka Penyambut AlMahdi.
Dunia sudah sampai kepenghujung.

Sedang Yahudi Israel bersiap menyambut Raja mereka pemimpin akhir zaman sehingga habis semua bawah masjid AlAqsa di korek untuk mencari tapak Temple of Solomon, Iran pula lain cerita nya.

Mereka menunggu kedatangan Imam  AlMahdi setelah Imam ke12 mereka Abul Qasem  Mohamad Al Askari sudah mati beratus tahun lalu.

Tapi nampak nya Imam yang serupa juga sedang di tunggu oleh umat Islam lain termasuk puak Sunni.

Watak yang serupa tetapi dilihat dari sudut berbeza oleh fahaman masing masing.

Kenapa boleh dikata kan Iran sebagai ancaman kepada dunia?

Kerana sebagai pisau selain boleh memotong sayur ia juga boleh membunuh orang. Begitu juga dengan Iran.Buat masa ini ia seolah olah berlagak "hostile" kepada negara Israel dan pernah Presiden nya Ahmadinejad menganjur kan negara Israel di hapus kan dari peta dunia.

Tetapi Israel sentiasa lebih bijak dari Iran.Malah orang yahudi juga lah pencipta agama yang sedang di anuti oleh orang Syiah siap dengan hadis hadis dan sebab musabab nya sehingga mereka sanggup bedebat dan bertelagah dengan orang Sunni menguna kan hadis palsu ciptaan Yahudi itu.

Jangan lah kita teruja apabila mendengar Iran mahu berperang dengan Israel.Cuba kita lihat petikan ini -:

Shi'ite see that Jews are better than Muslims:
This Ummah (nation) is the best among all nations. The best of this nation is the first generation (people at the time of the prophet (pbuh)). Although those people are the most perfect people by their righteous follow to the Sunnah of the prophet (pbuh), Shia claimed that those people are kâfirs (disbelieves in Islam) and were not following the truth even though they knew it! Whereas since Allah said about Jews (after all the corruption that they did):

"Of the people of Moses there is a section who guide and do justice in the light of truth." (Qur'an 7:159)

And whereas none of this Ummah—as the Shia claim follow the truth—do justice in the light of truth, then Jews are better than Muslims! Clearly Jews and Christians respect their prophets more than the Râfida:

Imam Sha3bi asked the Jews: "who is the best among your nation?" They said: "the companions of Moses." Then he asked the Christians so they replied: "the apostles of Jesus." Then he asked the (Shia) Râfida "who is the worst among your nation?" They said: "the Companions of Muhammad" (sahabat nabi).

Dari ini kita ketahui lah mereka belum rasa waktu nya memerangi kita.

Seperti pisau ia boleh di gunakan untuk memotong sayur dan di masa yang sama boleh juga di gunakan untuk membunuh.Begitu juga dengan negara Iran.Jika Israel berjaya satu hari nanti menguna kan kehebatan risikan dan kerja saraf nya, muncung peluru Iran boleh sahaja menghala ke negara Islam.

Israel telah banyak kali menguna kan negara lain untuk memerangi musuh nya.Menguna kan Iraq untuk memerangi Iran, Amerika memerangi Iraq dan Afghanistan dan beberapa negara lain untuk berperang sama sendiri.Israel juga berjaya menghancurkan satu persatu negara Arab dan teluk.

Jadi tidak mustahil Iran akan berjaya di guna kan oleh Israel disatu hari nanti untuk menyerang negara Islam.Selain itu Syiah berpaksi Iran juga menyambut kemasukan tentera Amerika kedalam Iraq dan berpesta dengan kejatuhan kerajaan Sunni Iraq.

(Syiah bergembira apabila Amerika merobohkan Tugu Saddam)

Petikan ini juga harus di ketahui oleh kita :

Shia champion and assist Kafirs against Muslims:

When the Mongols invaded the Islamic world, Shia provided a strong support to them against Muslims. Shia helped the Christian crusaders against Muslims. When Jews established a state in north of Iraq, Shia were the greater supporters to them. Iran today supports Hafez al-Asad (president of Syria) and al-Gaddafi (president of Libya) who are very anti-Islamic. Probably the only exception through out all of the Shia's history is Hizb-Allah in Lebanon which fights strongly against Israel.

On the other hand, the Sunni Muslims (Ahl-us-Sunnah) are those who uphold the Qur'aan and the Hadeeth (Sunnah). It is through them that Allah has protected Islam. They are those who engaged in Jihad for the glory and dignity of Islam and established the glorious history

Pada pergolakan di Syria pula Iran ada pendapat nya tersendiri berkenaan perang itu.

Mereka melihat tanda tanda kedatangan Imam AlMahdi pada perang di Syria.

Rujuk Petikan ini:

“One can smell from the crisis in Syria the coming … of the end of times and the coming of the last Islamic messiah,” said Ruhollah Hosseinian, a member of the Islamic regime’s parliament. Previously he was deputy of the Intelligence Ministry and a member of board of trustees of Islamic Revolution Document Center.

Read more at http://www.wnd.com/2013/06/iran-syrian-crisis-prelude-to-coming-of-mahdi/#oIozB68iz5CxMvvs.99

Kehebatan senjata yang di miliki Iran amat mengerunkan.

Malah bom Nuklear yang cuba di cipta nya bertujuan untuk membantu Imam Mahdi satu ketika nanti.
Siapakah gerangan musuh nya? Kalau ketika itu mereka sudah bersetuju dengan Yahudi di Israel?

Ada kah Iran ini golongan AsSufyani?

Jika ia pasti nya satu ancaman kepada kita juga kerana dari kalangan kita mereka sudah meresap mengedar dadah dan ganja , mereka juga mungkin suka kepada musuh negara seperti Singapura atau Amerika jika negara kita di serang.

Malah ada antar pemimpin mereka ada yang berkata "sanggup makan babi dengan pemimpin kafir dari makan daging dengan pemimpin kita" itu ada lah bayangan siapa mereka.

Buat masa ini mereka "lay low" dan meresap dalam satu parti berlogo Islam , itu lah sebab nya mereka amat membenci kedamaian dan lebih suka kepada kafirun.
No comments:

Post a Comment