Sunday, 26 June 2022

Gadai Pulau Batu Puteh “Mother of all betrayal” Hukum Pengkhianat – Menteri Besar Johor

 


Oleh Sirajuddin Ahmad

Seruan supaya pengkhianat yang menyerah Pulau Batu Puteh di hukum, kini datang dari Menteri Besar Johor , Onn Hafiz Ghazi.

Dalam seruan ini , Onn Hafiz tidak menyebut nama , namun semua orang sudah tahu siapa ‘individu’ itu.

Gadai Pulau Batu Puteh “Mother of all betrayal”  Hukum Pengkhianat – Menteri Besar Johor — My NEWS ONLINE (my-news.online)

1 comment:

 1. Dalam jangka masa 22 bulan PH di bawah Tun Mahathir telah menjual aset dan harta rakyat hampir RM80 bilion.

  Selain itu PH telah menggadai banyak tanah milik Tabung Haji dan menghurung aset Tabung haji sejumlah RM19 bilion masuk ke dalam Special Purpose Vehicle milik MoF dibawah Lim Guan Eng.

  Senang cerita , Ketika Pakatan Harapan pimpinan Tun Mahathir menjadi kerajaan 22 bulan, ia di lihat l sebagai kerajaan paling teruk dan gaga dalam sejarah negara selain kerajaan pimpinan Tan Sri Muhyiddin Yassin.

  Dalam jangka masa singkat PH telah menjual aset dan harta rakyat hampir RM80 bilion.

  Selain itu PH telah menggadai banyak tanah milik Tabung Haji dan menghurung aset Tabung haji sejumlah RM19 bilion masuk ke dalam Special Purpose Vehicle milik MoF dibawah Lim Guan Eng.

  Ini menunjukkan betapa kerajaan PH tiada formula menambah “income” atau menarik pelabur masuk.

  Tiada formula juga dari Rafizi untuk hal ini.

  Sekaligus bermakna orang seperti Rafizi yang banyak formula sebenar nya sekadar ada formula untuk ‘counter’ secara teori untuk membidas Najib Razak sahaja dan bukan formula benar untuk dilaksanakan.

  Di percayai , jika Najib Razak tidak mengesyorkan Malaysia untuk ‘adopt’ sistem percukaian GST, pasti sekali Rafizi akan datang menyerang Najib dengan menyatakan Najib pemimpin tidak peka perihal ekonomi dunia dan penyelarasan cukai sejajar 180 negara lain.

  Pendekkan cerita jika Najib Razak syor kan penyelesaian ‘A’ , pasti Rafizi akan datang dengan formula ‘B’ dan sebalik nya.

  Itu sudah pasti.

  Ini menunjukkan betapa kerajaan PH tiada formula menambah “income” atau menarik pelabur masuk. Mana pergi nya formula Rafizi untuk menambahkan ‘income’ negara?

  Mana pergi formula Rafizi untuk memberi pekerjaan kepada 1 juta rakyat seperti dijanjikan oleh PH , sebalik nya 40,000 kakitangan awam dibuang kerja.

  Bermakna PH sendiri tidak perlukan formula Rafizi. Tiada formula juga dari Rafizi untuk hal ini.

  Rafizi juga telah menjadikan Najib Razak sebagai sandaran populariti untuk naik kedalam arena politik Kembali.

  Dengan menjadikan Najib Razak ‘opponent’ dan ‘punching bag’ nya Rafizi berharap akan dapat menaik kan nama nya dalam ‘corridors of powers’. Malah Formula Rafizi ke laut dalam.

  ReplyDelete